• Woensdag, 20 September 2017
  • 29 Elul, 5777

Likoed Nederland

Abbas LIEGT weer: Israël wil Al-Aqsa moskee in Jeruzalem vernietigen

Maandag, Juli 15, 2013 / Last Modified: Woensdag, December 25, 2013

Palestinian Media Watch. Vertaling Likoed Nederland.

 

De president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas blijft de Palestijnse leugen verspreiden dat Israël in het geniep plannen smeed om de Al-Aqsa moskee in Jeruzalem te vernietigen. In een interview met de Saoedische krant Al-Watan zei Abbas dat de Arabische en islamitische wereld meer moet doen om de plannen van Israël tegen te houden:

“Al deze [Israëlische] daden laten een kwaadaardig en gevaarlijk plan zien om de Al-Aqsa [moskee] te vernietigen en de vermeende Tempel te bouwen.

Helaas is op dit gevaar, dat voor iedereen duidelijk te zien is, is door de Arabische, islamitische en internationale gemeenschap nog niet adequaat gereageerd.”

De verwijzing van Abbas naar de “vermeende Tempel” is onderdeel van de gebruikelijke Palestijnse ontkenning van Joodse geschiedenis in Jeruzalem. Het verwijst naar de historische onzinnige bewering dat er nooit een Joodse tempel op de Tempelberg in Jeruzalem gestaan zou hebben.

Abbas presenteert het afnemen van Jeruzalem van Israël als een islamitische plicht. Dit laat een toespraak op de Arabische Top in 2010 zien. Abbas vertelde de Arabische leiders dat het afnemen van Jeruzalem van Israël een religieuze islamitische plicht is van het hoogste niveau, een ‘fard ayn”: een persoonlijk islamitisch gebod opgedragen aan elke moslim:

“Ik zeg tegen de leiders van onze Arabische natie en haar volkeren: Jeruzalem en zijn omgeving zijn door Allah aan ons toevertrouwd. Haar redding van het kolonisten monster en van het gevaar van judaïsering en bezetting is een persoonlijke Islamitisch gebod, opgedragen aan ons allen. Daarom roep ik u allen op om serieuze en spoedige maatregelen nemen om haar [Jeruzalem] te redden om al het mogelijke te doen om onze vastberadenheid te versterken, zodat haar historische, culturele en religieuze karakter behouden blijft.”
[Al-Jazeera TV, 27 maart 2010]

Eerder zei Abbas al dat het islamitische geloof laat zien dat Israël Jeruzalem niet zal behouden. Jeruzalem kan dan alleen islamitisch zijn en dus is de hoofdstad van Israël bestemd om onder de islam te komen:

“Een onderdrukker houdt het niet lang vol in Jeruzalem; bezetting zal niet voortduren. De overwinning zal komen, als Allah het wil. Dit land is het mooiste land van Allah, waarvoor Hij kiest de beste van Zijn gelovigen, zoals werd gezegd door de Profeet [Mohammed]… ”
[Palestijnse staatskrant Al-Hayat Al-Jadida, 11 juli 2010]

 

Andere berichten over de Tempelberg en een liegende Abbas:

-- Reacties gesloten.