• Maandag, 23 Oktober 2017
  • 3 Heshvan, 5778

Likoed Nederland

PLO leider: de Palestijnen steunden enthousiast de nazi’s

Woensdag, April 23, 2014 / Last Modified: Dinsdag, Oktober 4, 2016

Door Elad Benari. Vertaling: Brabosh.

Als er nog iemand twijfels koesterde over de steun van de Palestijnse Autoriteit voor de nazi’s, brengen de recente opmerkingen van een van haar leiders snel verduidelijking.

In een interview met Russia Today TV op 7 december 2013, zegt Farouq Qaddoumi, de voormalige chef van het politieke bureau van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), dat de Arabieren ‘enthousiaste aanhangers’ waren van de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog.

“Ik denk niet dat het verkeerd zou zijn om te zeggen dat we enthousiaste aanhangers waren van Duitsland,” zei Qaddoumi in het interview, toen hem door de interviewer gevraagd werd “Stond je sympathiek tegenover nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog?” De interviewer, zoekend naar verduidelijking, zei toen: “Je ondersteunde Hitler en zijn volk?” Waarop Qaddoumi antwoordde:

“Duitsland, ja. Dat was gebruikelijk onder de Palestijnen, vooral omdat onze vijand het Zionisme was en we zagen dat het Zionisme vijandig stond tegenover Duitsland en vice versa.”

Deze opmerkingen zijn gewoon het meest recente bewijs van de steun door de Arabische nationalisten voor het nazisme en voor de genocide van de Joden. Onlangs plaatste MEMRI clips van twee afzonderlijke rally’s die plaatsvonden in de Al-Quds Universiteit, waarin leden van de terreurgroep Islamitische Jihad, aangemoedigd door andere studenten, deelnamen aan een live optreden waarbij ze zwaaiend met namaakgeweren en zwarte islamistische vlaggen, de gekende nazi-groet brengen.

De live ‘show’ toonde terroristen die Israëlische soldaten vermoorden en het executeren van een ‘collaborateur’, die aan de kaak werd gesteld als een ‘verrader’ en een ‘spion’, en suggereert dat de eerste foto’s, die voor het eerst werden vrijgegeven door de Britse journalist Tom Gross, geen eenmalig incident waren, maar het bewijs vormen van een veel breder fenomeen. Veel Israëliërs wijzen op de verheerlijking van nazi’s en andere antisemitische figuren als een reden om te twijfelen aan de oprechtheid van de inzet van de Palestijnse Autoriteit om eender welke vredesovereenkomst in de toekomst te bereiken.

Zo bijvoorbeeld pas afgelopen oktober, waren Joodse automobilisten geschokt toen zij de gekende swastika nazi-vlag zagen wapperen (langsheen een drukke weg die door veel Israëliërs wordt gebruikt) nabij de moskee van de Arabische stad Beit Umar (plaatje rechts). De vlag was er blijkbaar door de bewoners van de stad zelf geplaatst, in de buurt van Hebron. Dat incident was in feite de tweede gelegenheid waarbij bewoners van Beit Umar dezelfde nazivlag ophingen langsheen dezelfde snelweg, in een schijnbaar vredelievend ‘gebaar’ jegens hun Joodse buren.

Later diezelfde maand, publiceerde het jeugdtijdschrift Zayzafuna, gekoppeld aan de Palestijnse Autoriteit, een lijst van ‘beroemde citaten’ van niemand minder dan Adolf Hitler, bedoeld om de nazi-leider te verheerlijken. In oktober, als reactie op aanhoudende incidenten van haatopruiing en antisemitisme door de Palestijnse autoriteit, heeft premier Benjamin Netanjahoe gewezen op de intense banden tussen de Palestijnse nationale beweging en het Duitse nazi-regime.

Netanjahoe merkte op dat Haj Amin Al-Husseini, de stichter van het ‘Palestijnse nationalisme’, een bewonderaar en aanhanger was van Adolf Hitler, dat hij de nazi-Fuhrer bij tal van gelegenheden had ontmoet en actief betrokken was bij het bevorderen van Hitler en zijn handlangers in hun genocidale intenties om het Joodse volk te vernietigen.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas verklaart consequent aan dat idee, dat een toekomstige Palestijnse staat vrij zou zijn van Israëli’s en Joden, net zoals de nazi’s Duitsland ‘Judenrein‘ (vrij van Joden) wilden maken.

 

Voor meer informatie, zie onderstaande film.

 

 

 

Gerelateerd:

-- Reacties gesloten.