• Zondag, 22 Oktober 2017
  • 2 Heshvan, 5778

Likoed Nederland

Palestijnse Autoriteit roept op tot Jihad

Woensdag, November 12, 2014 / Last Modified: Vrijdag, Augustus 19, 2016

Uitzendingen op de officiële Palestijnse televisie.

Wie kan nog met droge ogen beweren dat er een verschil in extremisme is tussen Fatah en Hamas?
Wie kan nog beweren dat Fatah niet net als Hamas moslimfundamentalisme gebruikt om de Palestijnse bevolking op te hitsen?
Wie kan nog beweren dat Fatah een Joodse staat wil erkennen, naar vrede verlangt en naar een tweestatenoplossing streeft?

In ieder geval niemand die de bijgaande beelden van de officiële Palestijnse televisie heeft gezien.

In de uitzending hierboven zegt Mahmoud Habbash dat het voeren van Jihad omwille van de Al-Aqsa-moskee een verplichting is voor elke moslim wereldwijd.
Mahmoud Habbash is een voormalige minister van de Palestijnse Autoriteit. Tegenwoordig is hij de hoogste Palestijnse religieuze rechter en adviseur van president Abbas voor religieuze en islamitische zaken.

Hij waarschuwde dat de vlammen van de jihad “de VS, Washington zelf, Europa, Azië, Afrika, en overal kan bereiken.”

In een preek in Ramallah op 7 november 2014, zei dezelfde Habbash, voor een publiek met daarin de Palestijnse president Mahmoud Abbas, Habbash, dat de strijd die in Jeruzalem wordt gevoerd:

“de laatste fase is, waarna onze banieren zullen wapperen … over de minaretten van Jeruzalem, over de kerken en de koepels, de heuvels, de bergen, de steegjes, en de huizen.”

 

In de uitzending hieronder, van 26 september 2014, zegt dezelfde Habbash:

“De Palestijnse nationale verzoening [tussen Fatah en Hamas] – hoe lang zal er ruzie en strijd blijven om kwesties over de belangen van het Palestijnse volk, en vooral de Gazastrook? …
Waar zijn wij [Fatah en Hamas] verdeeld over ? Zijn wij het niet eens over Jeruzalem, bijvoorbeeld?
Zijn wij het niet eens over de bevrijding van Palestina van de rivier [de Jordaan] tot aan de zee [de Middellandse Zee]?
Oneens waarover? Waarover zijn zij het niet eens? Over een minister die verantwoordelijk is voor een bepaald gebied, over een ambtenaar die een baan nodig heeft?
Zulke kwesties, mijn broeders, dit soort dingen, om Allah’s wil, al deze kleine kwesties zijn onbelangrijk, in vergelijking met het belang van ons volk.”

 

De Palestijnse president Abbas zelf verklaarde, volgens het Palestijnse persbureau Maan, in een toespraak op 11 november 2014″

“Wie ook maar een zandkorrel van de grond van Palestina en Jeruzalem opgeeft, hoort niet bij ons.”

 

abbas temple mount

Waar deze ophitsing van de Palestijnse Autoriteit toe leidt, is te zien in het filmpje hieronder, over de recente Palestijnse aanslagen.
Bijzonder is daarin Gilad Goldman. Ondanks zijn verschrikkelijke ervaring met een terroristische aanslag, gelooft hij nog steeds in vrede met de Arabieren. Niet ieder land heeft een oude linkse figuur die een pak slag geeft aan een terrorist van 18 jaar met een lang mes in zijn hand!

 

-- Reacties gesloten.