• Zondag, 22 Oktober 2017
  • 2 Heshvan, 5778

Likoed Nederland

Onze jongeren moeten sterven als martelaren

Zondag, Mei 31, 2015 / Last Modified: Dinsdag, Mei 30, 2017

Uitzending met Abbas Zaki, lid van het Centraal Comité (bestuur) van Fatah op Awdah televisie (Fatah, Westbank), uitgezonden op 19 april 2015.

In een televisietoespraak prees Fatah leider Abbas Zaki de aartsterrorist Abu Jihad – en riep jongeren op om zijn terreur na te volgen.

Fatah is de partij van de ‘gematigde’ Palestijnse president Abbas, die zich volgens het Westen en de Paus zou kunnen ontwikkelen tot ‘vredesengel’.

Dat kan dus alleen iemand beweren bij de aanmoedigingen tot geweld en terreur van zijn Fatah partij strak de andere kant op blijft kijken.

 

Abbas Zaki jihad

 

De vertaling van Abbas Zaki, van het Centraal Comité (bestuur) van Fatah:

“[Abu Jihad] was een grote bedreiging voor Israël, te beginnen met de Savoy actie [de terreuraanslag op het Savoy hotel in Tel Aviv waarbij 11 doden vielen], de Dalal Mughrabi actie [Buskaping waarbij 37 doden vielen].

Ik heb het over de grootschalige acties, de prominente en niet de kleintjes: Dalal Mughrabi [37 doden], Dimona [aanval op een bus, 3 doden] en de aanval op het [Israëlische] Ministerie van Defensie.

Daarom ging deze man, die Allah geschapen lijkt te hebben om deze vijand te bestrijden, serieus met zijn tijd om.

Ook had hij een talent om jongeren te overtuigen om te sterven als martelaren en om altijd bereid te zijn tot offers, om te geven en geduldig te zijn.

Iedereen moet weten dat deze regio voorbeelden moet hebben om het pad van broeder Abu Jihad te volgen.”

-- Reacties gesloten.