• Donderdag, 21 September 2017
  • 1 Tishri, 5778

Likoed Nederland

Lovende recensies voor 150 Palestijnse fabels

Zondag, December 20, 2015 / Last Modified: Vrijdag, Augustus 12, 2016

Gedeelten uit de recensies van het CIDI en de website ‘Veren of Lood’, 20 december 2015.

150 Palestijnse fabels

De eerste recensies voor het boek van Likoed Nederland ‘150 Palestijnse fabels’ zijn ontvangen en deze zijn zeer positief.

Het CIDI schrijft:

“Het boek is een handig naslagwerk: het behandelt – en ontzenuwt – systematisch 150 veel gehoorde beschuldigingen tegen (Joden en) Israël.
De opzet is mooi en handig.

De ‘fabels’ zijn alfabetisch gerangschikt op steekwoord, zodat je ze snel kan opzoeken in de inhoudsopgave. Elke ‘fabel’ is een afgerond hoofdstuk met het steekwoord als titel. Daaronder staat dan schuingedrukt de fabel die erin wordt behandeld. ….

De meeste ‘Palestijnse fabels’ berusten op regelrechte, soms bizarre leugens. ….

Dit is niet een boek om van voor tot achter uit te lezen, maar de makers weten waar zij het over hebben en wij troffen er geen leugens of onjuistheden van de auteurs in aan.

Alleen al het feit dat er nu 150 van deze fabels verzameld en benoemd zijn in één boek is een verdienste van de makers.

Het is niet niets om te zien wat voor onzinnigheden over Israël (soms over Joden) breed verspreid worden via internet en keer op keer herhaald.

Dit boek helpt ook om ze gemakkelijk te herkennen.

Vergis je niet: veel van die fabels, zo niet alle, worden door de vele duizenden die ze steeds weer onder ogen krijgen als vaststaande feiten aangenomen. Het is hun waarheid.

Het is de basis voor een emotionele identificatie met de Palestijnen en het voedt de haat tegen de boosdoeners die hen ‘dit allemaal aandoen’. Bij mensen die zo ver zijn, heeft argumenteren meestal geen zin.

Maar wie ertegenin wil gaan om te voorkomen dat anderen zo ver komen, kan de fabels hier opzoeken. Ze zijn herkenbaar aangeduid en gemakkelijk te vinden.”

 

Apartheid
Fabel: Israël is een apartheidsstaat.
Feit: Moslims en Joden leven door elkaar.
Foto: De trein van Jeruzalem naar Tel Aviv.

De website ‘Veren of Lood’ schrijft:

“In het onlangs verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’ komen de meest geuite beschuldigingen en leugens aan het adres van Israël aan bod. Of de stenen gooiende en hals afsnijdende terroristische moordenaars met een boek bereikbaar zijn, is uiterst twijfelachtig.

Maar journalisten, opiniemakers, docenten en politici in het westen bereiken, die uit luiheid (?) of obsessie met Israël en Joden steeds weer herhaalde leugens en verdraaiingen overnemen of slikken als zoete koek, dat moet mogelijk zijn.  ….

Die aantijgingen zijn vals, of verdraaid, of louter projectie. Ook blijkt dat de Palestijnen het zelf doen, zoals het vernietigen van Joodse en christelijke heilige plaatsen. ….

Ondanks de enorme hoeveelheid fabels en leugens is het toch een compleet overzicht van alle genres, variërend van beweerde seksuele intimidatie door Joodse vrouwen van moslim mannen, via een compleet historisch overzicht van meer dan 3000 jaar en de kwestie Jerusalem, tot BDS en de apartheid leugen en de “nieuwe nazi’s” legende. ….

Het boek behandelt 150 van de duizenden fabels die er in het Midden-Oosten zijn. Sprookjes en het Midden-Oosten horen bij elkaar, maar het ernstige is dat deze sprookjes in het westen worden overgenomen. Het boek bestaat uit 150 afgeronde artikelen waardoor het dus ook geschikt is als naslagwerk.

Dit boek mag dan ook op geen enkele redactie ontbreken, het zou verplichte kost moeten worden op scholen voor journalistiek.”

 

Lees ook: Wetenschappelijk instituut: boek ‘150 Palestijnse fabels’ is betrouwbaar en noodzakelijk, Gevaarlijke sprookjes en de unaniem positieve reacties van lezers.


Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likud.nl om het verzendadres door te geven.Meer over ‘150 Palestijnse fabels’:

-- Reacties gesloten.