• Donderdag, 21 September 2017
  • 1 Tishri, 5778

Likoed Nederland

Fabel 146: Zelfmoordterroristen handelen uit wanhoop

Dinsdag, Maart 29, 2016 / Last Modified: Dinsdag, Juli 19, 2016

Artikel van Likoed Nederland, 29 maart / 15 juli 2016.Terreur in Brussel

Vanwege de aanslagen in Nice en Brussel staat hieronder de volledig fabel 146 uit het recente boek ‘150 Palestijnse fabels’.

De Palestijnse fabel: Zelfmoordterroristen handelen uit wanhoop.

Er is al keer op keer wetenschappelijk bewezen dat dit niet klopt, zowel voor Palestijnse terroristen als voor andere islamitische terroristen.

Zo komen de terroristen vaak uit de midden- of hogere sociale klassen en zijn beter dan gemiddeld opgeleid. Veel van de negentien kapers van 11 september op het World Trade Center waren hoger opgeleid, sommigen studeerden zelfs aan Duitse universiteiten.

Ook een studie van de Engelse Queen Mary universiteit in 2014 constateerde dat moslims die gaan strijden voor IS welvarender en hoger opgeleid zijn dan gemiddeld. Sociale omstandigheden zijn dus niet bepalend of iemand terrorist wordt, maar ideologie. Zo stelde ook de Britse premier David Cameron tijdens een toespraak in Birmingham op 20 juli 2015.

De terroristen handelen normaliter niet uit wanhoop, maar juist uit hoop.

Ze handelen met de hoop om zoveel mogelijk Joden te doden, hoop om daardoor islamitisch ‘martelaar’ te worden, hoop om daardoor in het islamitisch paradijs te komen, hoop om daar door 72 maagden bediend te worden en hoop om ook familieleden voor toegang tot het paradijs aan te mogen wijzen.
En als de terrorist de aanslag overleeft, dan wachten er hoge financiële beloningen vanuit de Palestijnse Autoriteit.

Voor vrouwelijke Palestijnse terroristen ligt dit wel anders.

Hun motieven zijn via interviews in de Israëlische gevangenissen onderzocht door dr. Anat Berko, psycholoog aan het Internationaal Instituut voor Contra-Terrorisme. Zij constateert een maatschappij met verkrampte en tegenstrijdige ideeën over familie, eer en religie.

Zo sprak zij met de terroriste Wafa al-Biss, die een zelfmoordaanslag wilde plegen, maar wiens bomgordel niet afging. Haar vader had haar altijd geslagen, waardoor haar gezondheid niet goed is. Vanuit het perspectief van haar ouders was Wafa ‘beschadigd materiaal’; zij kon geen man krijgen omdat zij twee keer was verkracht, toen zij elf en zestien jaar was. Haar eigen ouders hadden haar daarom bewust aangemoedigd om een ‘martelaar’ te worden. Op deze manier zouden ze zich ontdoen van een financiële last – en zou de familie-eer kunnen worden hersteld.

Dit blijkt een typisch voorbeeld te zijn van vrouwelijke zelfmoordterroristen. Politiek speelt vrijwel nooit een echte rol.

De voortdurende hersenspoeling waaraan Palestijnse kinderen vanaf jonge leeftijd worden blootgesteld, maakt wel dat empathie met de Joodse slachtoffers afwezig is.

Maar de echte reden waarom vrouwen de vastberadenheid hebben om op deze manier te sterven is bijna altijd van sociale aard en met meestal een seksuele achtergrond. De aanslag is een manier om aan een privé-hel te ontvluchten. Niet zelden werden aanslagplegers eerst verkracht en vervolgens daarmee gechanteerd: “Wanneer ik dat rondpraat, ben jij sociaal toch al dood. Dus dan kun jij net zo goed direct naar het paradijs gaan.”

Emeritus professor psychologie en vrouwenstudies Phyllis Chesler schreef een boek over de verkrampte omgang met seksualiteit in de islamitische cultuur, die een wijdverbreid seksueel misbruik van kinderen tot gevolg heeft – zowel van meisjes als jongens.

Dat geeft de ontwikkeling tot paranoïde, getraumatiseerde en naar wraak zoekende volwassenen.

Een andere bron van seksuele frustratie is de polygamie (meer vrouwen mogen hebben) in de islam. Een studie van socioloog Diego Gambetta van de universiteit van Oxford vond dat alle samenlevingen met polygamie meer geweld kennen. Omdat sommige mannen meer vrouwen hebben, kunnen andere mannen er geen krijgen – en dat leidt tot gewelddadig gedrag. Dit geldt dus ook voor niet-islamitische samenlevingen.

De zelfmoordaanslagen zijn volgens de socioloog wel typisch een gevolg van de islam: door de belofte van 72 maagden in het islamitisch paradijs.


 

Wilt u ook de andere 149 fabels lezen?150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De recent verschenen tweede druk is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likud.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.