• Donderdag, 21 September 2017
  • 1 Tishri, 5778

Likoed Nederland

Arza

Vrijdag, Mei 23, 1997 / Last Modified: Zondag, Januari 1, 2012

Ingezonden brief van Likoed Nederland in het Nieuw Israelitisch Weekblad, 23 mei 1997.

 

In de omstreden, polariserende advertentie in het NIW van 9 mei wordt de Likoed beschuldigd van “minachting voor alle democratische beginselen”, vanwege het feit dat Likoed traditioneel-joodse groeperingen wil interesseren om te stemmen in de komende verkiezingen voor de Wereld Zionisten Organisatie.

Aangezien het stemrecht openstaat voor meerderjarige joden overal ter wereld die het Jeruzalemmer Programma van het Zionisme onderschrijven is dat een bewering die meer van toepassing is op de ondertekenaars van de advertentie: het Verbond van Liberaal-Religieuze Joden in Nederland en Arza-Nederland.

Tevens betreurt Likoed het dat Arza-internationaal voortdurend probeert om joodse zaken binnen Israël op de agenda van de WZO te plaatsen. Deze zijn een interne aangelegenheid van Israël, vallend onder het Ministerie van Religieuze zaken en de Knesset. Deze discussie hoort niet thuis in de WZO en zorgt voor het soort conflicten waaraan nu ook het CJOEB lijkt te bezwijken.

Likoed Nederland zou graag zien dat iedere meerderjarige jood in Nederland zich inschrijft als kiezer voor de verkiezingen van de WZO, zodat de democratie inhoud krijgt!

 

-- Reacties gesloten.