• Woensdag, 20 September 2017
  • 29 Elul, 5777

Likoed Nederland

VVD: De Hoop Scheffer’s reactie op mogelijke verbanning eenzijdig

Vrijdag, September 12, 2003 / Last Modified: Maandag, December 26, 2011

VVD Tweede-Kamerfractie nieuwsbericht, 12 september 2003.

 

De Tweede-Kamerfractie van de VVD heeft met verbazing en ergernis kennisgenomen van de reactie van minister De Hoop Scheffer van Buitenlandse Zaken op het voornemen van de Israelische regering om de Palestijnse terroristenleider Arafat te verbannen.

“De Palestijnse terroristenleider Arafat is verantwoordelijk voor het terugtreden van oud-premier Abbas door hem geen volledige zeggenschap te geven over de veiligheidsdiensten, waardoor hij niet in staat was Palestijns terrorisme aan te pakken”, aldus VVD-buitenlandwoordvoerder Geert Wilders.

“Arafat is hierdoor direct verantwoordelijk voor de terroristische aanslagen en het lijden van onschuldige burgers aan beide zijden. Arafat heeft eens te meer aangegeven geen vrede te willen en een sta-in-de-weg te zijn voor een blijvende oplossing van de crisis in het Midden-Oosten. Hij heeft de routekaart naar vrede onlangs niet voor niets dood verklaard.”

De Hoop Scheffers bezwaren over de mogelijke contraproductiviteit van het verbannen van Arafat worden door de VVD-fractie gedeeld.

De minister laat evenwel na in nationaal en internationaal verband er voor te pleiten om Arafat in de ban te doen en politiek te isoleren. Wilders is kritisch over de eenzijdige houding van de minister van Buitenlandse Zaken:

“De Hoop Scheffer roept wel op om Arafat niet te verbannen – en dat zou vermoedelijk ook inderdaad contraproductief werken – maar weigert deze terrorist in de ban te doen en politiek te isoleren. Dat is eenzijdig en draagt niet bij aan een oplossing van het geweld in het Midden-Oosten.”

-- Reacties gesloten.