• Woensdag, 20 September 2017
  • 29 Elul, 5777

Likoed Nederland

Tekenfilm prijst zelfmoordenaars

Maandag, November 7, 2005 / Last Modified: Zondag, Januari 1, 2012

SP!TS, 7 november 2005.

 

LONDEN – De Iraanse staatstelevisie heeft een tekenfilm uitgezonden die zelfmoordaanslagen tegen Israeliers verheerlijkt. De tekenfilm toont hoe een jongen zichzelf opblaast, nadat tegen hem is gezegd: “Ga en toon de zionisten hoe dapper en heldhaftig de kinderen van Palestina zijn.”

De tekenfilm werd een week geleden uitgezonden tijdens de zogeheten Jeruzalem-dag, waarop Iraniers jaarlijks massaal protesteren tegen de bezetting van de Palestijnse gebieden door Israel, meldde de Britse krant The Sunday Telegraph.

De tekenfilm lijkt deel uit te maken van de oproep van de Iraanse president Ahmadinejad om Israel “van de kaart te vegen”, zoals hij dat vorige week tijdens een conferentie uitdrukte.

-- Reacties gesloten.