• Woensdag, 20 September 2017
  • 29 Elul, 5777

Likoed Nederland

Palestijnse televisie: Heel Israel is bezet Palestina

Zaterdag, Maart 6, 2010 / Last Modified: Zaterdag, December 31, 2011

Brabosh, 6 maart 2010.

 

Sommigen onder ons geloven nog altijd dat de Arabieren op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook bereid zouden zijn om een 2 of zelfs 3-statenplan te aanvaarden in ruil voor vrede in het Midden-Oosten. Niets is minder waar. De Arabieren accepteren slechts 1 staat, precies op het grondgebied daar waar Israel zich sinds 1948 bevindt, met name de Joodse staat die door de Arabieren systematisch – in woord en geschrift – wordt aangeduid als ‘de zionistische entiteit’ (om uit walging en haat het woord Israel niet te moeten uitspreken).

De Palestijnse Arabieren [waar ze zich ook bevinden, binnen of buiten Israel] willen een eengemaakt herenigd Palestina – bij voorkeur zonder Joden – en onder volledige Arabische islamitische controle. Dat is altijd het enige en echte einddoel geweest van de Palestijnen en hun echte bazen in de Arabische wereld. De Joodse anomalie moet – kost wat het kosten moet – voor altijd weg uit het Midden-Oosten. Dat is de Arabische en islamistische [eind]oplossing in een notendop voor het conflict in het Midden-Oosten.

“Wij van de PLO zullen al onze krachten gebruiken om Israel psychologisch in twee kampen te verdelen. Binnen vijf jaar zullen er tussen de vijf en de zeven miljoen Arabieren op de West Bank en in Jeruzalem wonen. Alle Palestijnse Arabieren zullen door ons worden verwelkomd. [Net] als de Joden allerlei Ethiopiers, Russen, Oezbeken en Oekraieners als Joden kunnen importeren, kunnen wij allerlei Arabieren bij ons importeren.”

“Wij zijn van plan de staat Israel te elimineren en een pure Palestijnse staat te stichten. Wij zullen het leven voor de Joden ondraaglijk maken, door psychologische oorlogsvoering en een bevolkingsexplosie. Joden zullen niet onder de Arabieren willen wonen. […] Ik heb niets aan de Joden; zij zijn en blijven Joden. Wij hebben van u nu alle mogelijke hulp nodig in onze strijd voor een verenigd Palestina onder volledige Arabisch-islamitische controle.”

(Yasser Arafat op 30 januari 1996 in Stockholm tegenover een groep Arabische diplomaten.)

Terwijl de hele wereld schreeuwt om ‘vrede in het Midden-Oosten’, ‘Gaza en de Westelijke Jordaanoever moeten eindelijk een eigen Palestijnse staat krijgen’, ‘Oost-Jeruzalem moet de hoofdstad van Palestina worden’ enz. blijft de Palestijnse Autoriteit stiekem hele generaties Palestijnse kinderen dagelijks hersenspoelen in de wetenschap dat heel Israel bezet gebied is en moet bevrijd wordt van Joden en zionisten.

De PA richt zich niet alleen tegen Arabieren in de ‘bezette’ gebieden maar ook tot de 1,4 miljoen Israelische Arabieren in Israel zelf [door sommigen al eens aangeduid met de 5de colonne] die zij beschouwen als Palestijnen en niet als Israelische Arabieren.

Ratna Pelle: “De officiele TV zender van de ‘gematigde’ Palestijnse Autoriteit leert niet alleen Palestijnse kinderen dat vrede met Israel niet mogelijk is en terroristen ‘martelaren’ en helden zijn, maar zet nu ook Arabische kinderen in Israel op tegen dit land. Hoe zat dat ook alweer met de verplichtingen van de PA volgens de routekaart? Daar hoorde toch ook een einde aan de opruiing en verheerlijking van geweld bij? De PA had Israel toch erkend en wil er vrede mee sluiten?”

Juffrouw Walaa: ‘Lieve kindjes, heel ons Palestina is bezet door die slechte joden en jullie moeten ons land terug pakken en de joden in zee drijven, wie wil er nog een snoepje?’

 

Uitzending op de openbare omroep (al-Fatah) in de Palestijnse Autoriteit van 26 februari 2010.

In de laatste aflevering van The Best Home, een kinderprogramma van PA TV, heeft gastvrouw van dienst juffrouw Walaa het  tegen jonge kinderen over Israelisch-Arabische kinderen die leven in de door de Israeliers ‘bezette’ steden Lod, Nazareth en Be’er Sheva.

Zij richt zich rechtstreeks tot de Israelisch-Arabische kijkers: “Lieve kinderen… wij zullen altijd in contact met jullie blijven, omdat je dat recht hebt en dit programma is ook van jullie, net zoals elk Palestijns kind daar recht op heeft sinds jullie deel zijn van bezet Palestina.”

Gastvrouw Walaa vermijdt herhaaldelijk om het woord ‘Israel’ in het programma in de mond te nemen, zij gebruikt alternatieve benamingen om naar de staat Israel te verwijzen zoals ‘de bezette gebieden’, ‘de gebieden uit 1948’ en ‘bezet Palestina’.

Palestinian Media Watch heeft regelmatig de politiek van de Palestijnse Autoriteit gedocumenteerd waarin de PA de wereld voorstelt waarin Israel niet bestaat. (Zie ook elders op deze site.)

 

Transcriptie van de tekst in de videoclip. Juffrouw Walaa vertelt:

“Binnenkort, als alles goed gaat, zullen wij terug met jullie [Israelische Arabieren] samen zijn in de gebieden van 1948 [dwz Israel], de bezette gebieden. Onze vrienden uit de gebieden van 1948 – de bezette gebieden – schrijven ons of wij ook bij hen zouden willen [uitzenden]. Velen van hen zijn hier geweest en proberen om vrienden te zijn [met het programma] en het zijn echt lieve vrienden en regelmatige [kijkers]. Onder hen zijn er ook een [aantal] van Lod [Israelische stad] en ook Ahmad uit Nazareth [Israelische stad] en nog zoveel meer. Zo is er Adnan van Be’er Sheva [Israelische stad].

Geachte [Israelisch Arabische] kinderen: Wij zullen altijd met jullie in contact blijven, omdat jullie dat recht hebben en dit programma ook zeker van jullie is, net zoals het behoort tot elk Palestijns kind, omdat jullie ook deel uitmaken van bezet Palestina.

-- Reacties gesloten.