• Woensdag, 20 September 2017
  • 29 Elul, 5777

Likoed Nederland

Palestijnse TV noemt Joden onreine ongelovigen

Donderdag, November 10, 2011 / Last Modified: Donderdag, Januari 3, 2013

Israel Today, 10 november 2011.

Officiele Palestijnse tv-uitzending dankt Allah voor het zenden van regen naar Jeruzalem om de ‘onreinheid’ weg te wassen van de vele Joden die de Tempelberg bezoeken.

Israels ‘vredespartners’ in de Palestijnse Autoriteit (PA) hebben ook deze week weer hindernissen opgeworpen voor echte vrede door het Palestijnse publiek te vertellen dat Joden ‘onreine ongelovigen’ zijn.

Zondag zond PA TV het programma Bezienswaardigheden van Jeruzalem uit, waarin werd gemeld dat het in het weekend regende in Jeruzalem, in het bijzonder op de Tempelberg:

“De gouden koepel [van de moskee van Omar] schittert met de kleuren van de hemel, met het wit van de wolken, terwijl het vrolijke Offerfeest [Eid Al-Adha] goed is voor de bewoners. De lichte regen reinigt de trappen van de buitenlanders [Joden], zodat de voeten [van Moslims] in het gebed niet op onreinheid zullen stappen.”

Men liet beelden zien van religieuze Joden die de Tempelberg (de heiligste plaats van het Jodendom) bezochten, om er zeker van te zijn dat de kijkers begrepen dat met ‘onzuivere buitenlanders’ in feite Israelische Joden werden bedoeld.

Rain cleanses Jews

In augustus noemde hetzelfde programma biddende Joden bij de Westelijke Muur ‘zonde en vuiligheid”, die bevuilen wat een volledig Islamitische stad zou moeten zijn.

Dit is de gemeenschappelijke kost die wordt voorgeschoteld aan het Palestijnse publiek dat moest worden opgevoed tot vreedzame coexistentie met de Israelische Joden [Palestijnse verplichting in de Oslo vredesakkoorden]. En nog steeds wordt Israel door de internationale gemeenschap beschuldigd, een hindernis voor de vrede te zijn.

-- Reacties gesloten.