• Donderdag, 19 Oktober 2017
  • 29 Tishri, 5778

Likoed Nederland

Helft Palestijnse burgerdoden door eigen vuur

Zondag, Maart 25, 2012 / Last Modified: Maandag, Maart 26, 2012

Ongehoord Palestijns nieuws. Likoed Nederland, 25 maart 2012.

Palestijnse terroristen schieten in de luchtPalestijnse terroristen schieten in de lucht

Bij het laatste geweld in Gaza, dat ontstond nadat radicaal-islamitische groeperingen vanuit dit gebied massaal raketten op Israël gingen afvuren, waren er 26 Palestijnse doden te betreuren.

Daarvan waren er 22 terroristen – geweldplegers tegen burgers, een oorlogsmisdaad – en 4 burgers. Deze waren helaas het slachtoffer van de Palestijnse gewoonte om eigen burgers als menselijk schild te misbruiken – eveneens een oorlogsmisdaad.
Dat er slechts 4 burgers te betreuren waren op 22 strijders is een opmerkelijke prestatie in een enorm dichtbevolkt gebied als Gaza. De geallieerde troepen in Afghanistan zijn al blij als ze 1 op 1 halen.
Maar uiteraard is elk onschuldig burgerslachtoffer er een te veel.

Er waren geen Israelische doden, alleen gewonden. Dit was ongetwijfeld te danken aan het feit dat 90% van de op Israelische steden afgevuurde raketten door het nieuwe Israelische anti-raket systeem uit de lucht werden geschoten.

Wat de Nederlandse kranten echter niet gehaald heeft, is dat er daarnaast nog 3 Palestijnse burgers zijn gedood. Dat kwam door de gewoonte van Palestijnse terroristen om geregeld in de lucht te schieten. Dat staat stoer. Echter, die kogels keren weer net zo hard terug naar beneden. Waardoor vorige vorige week dus drie Palestijnse burgers – waaronder twee jongvolwassen van 17 en 8 jaar – om het leven kwamen.

In de bekende Palestijnse reflex werd eerst Israël de schuld van deze doden gegeven, ook richting de internationale media. Dat was echter niet vol te houden, omdat er geen enkele Israëlische soldaat binnen schootsafstand was geweest.

Uiteindelijk zijn er, los van 22 terroristen, tijdens het recente geweld in Gaza dus bijna net zoveel onschuldige burgers omgekomen door Palestijns ‘vreugdevuur’ als door Israëlische missers. Iets wat niet in de Nederlandse media werd genoemd.

-- Reacties gesloten.