• Woensdag, 20 September 2017
  • 29 Elul, 5777

Likoed Nederland

Palestijnse leugen in de Nederlandse pers

Donderdag, Maart 22, 2012 / Last Modified: Dinsdag, Mei 30, 2017

Likoed Nederland, 22 maart 2012.

Screenshot Palestijnse televisie: Dalal Mugharabi vereringScreenshot Palestijnse televisie: Dalal Mugharabi verering

Verscheidenen Nederlandse kranten hebben een Palestijnse leugen klakkeloos overgenomen. Het betrof de bewering van de Palestijnse Autoriteit dat het  moord op kinderen veroordeelt, naar aanleiding van de moord op Joodse kinderen en hun vader in Toulouse.

Zo schreef het NRC: “De Palestijnse premier Fayyad veroordeelde de moordpartij vanochtend en sprak zich uit tegen het misbruiken van de Palestijnse zaak door het vermoorden van kinderen.”

Dat is een uitspraak die hij dus in het Engels gedaan heeft, voor een buitenlands publiek. Dit is echter het tegenovergestelde van wat de Palestijnse Autoriteit uitdraagt richting de eigen bevolking.
Dan blijkt dat de terroristen verering onverminderd door gaat. De beelden van de Palestijnse staatstelevisie spreken wat dat betreft duidelijke taal.

Neem ook de massale heldenverering voor Dalal Mughrabi, moordenares van 12 Israëlische kinderen en 25 volwassenen. Zij is het grootste officiële rolmodel van de Palestijnse Autoriteit.
Een paar voorbeelden in de afgelopen maand:

“Dit is Dalal, mijn eeuwige liefde:
Ik hield van de strijd met passie, uit de ogen van de jonge vrouw,
Ik hield van Palestina, uit het geweer van de jonge vrouw,
Ik wilde voor het martelaarschap, samen met de jonge vrouw.

Dalal, mijn mysterieuze jonge vrouw, mijn revolutionaire Jihadi inspiratie.
Ik hield van haar, maar wist alleen haar naam: Dalal Mughrabi.

De legende van Mughrabi groeide, verspreid in mij, ongeëvenaard,
als de bomen, werd ze een jonge vrouw.

Ik heb geleerd in de gevangenis dat de aarde zich terug trok voor Dalal,
de zee woedde en kon het niet verdragen,
dat een zichzelf opofferende [Dalal] Mughrabi zou ontstaan uit haar.
[Ze] bleef dagen op zee, Allah’s ogen bewaakten en beschermden haar geweer. “

[op de officiële Facebook pagina van Fatah, de partij van Abbas, gedicht geplaatst met foto door de beheerder, 22 maart 2012]

 

“De gouverneur van het Ramallah en El-Bireh district, Laila Ghannam, sprak over de verbeterde prestaties van de veiligheidstroepen, de participatie van vrouwen in de veiligheidsdiensten en hun recht uit op leidende posities.  … Ze besprak de prestaties van vrouwen in de strijd en in leidinggevende posities en zij herdacht de martelares Dalal Mughrabi: ‘De bruid van de kust, Dalal Mughrabi, en andere vrouwelijke strijders spelen een eervolle rol in de nationale strijd. “

[Onder Palestijnse staatscontrole staande krant Al-Hayat Al-Jadida, 17 maart 2012]

 

“In onze Palestijnse kalender hebben we dagen van heldendom gepleegd door vrouwen, zowel op het terrein van de nationale strijd niveau als bij de arbeidsvoorwaarden. Zo hebben wij bijvoorbeeld martelaren zoals Dalal Mughrabi en anderen.”

[Vrouwenrechten activiste Zaynab Al-Ghanimi in een interview op de Internationale Vrouwendag op de  staatstelevisie van de Palestijnse Autoriteit, 7 maart 2012]

 

Het is triest dat de Nederlandse media verklaringen van de Palestijnse regering voetstoots overneemt. Volwaardige journalistiek zorgt voor verificatie. Door die na te laten krijgt het Nederlandse publiek geen beeld van wat er zich echt afspeelt in de Palestijnse gebieden.

-- Reacties gesloten.