• Woensdag, 20 September 2017
  • 29 Elul, 5777

Likoed Nederland

Palestijnse zelfmoordterroriste: geen succes dus geen vergoeding

Zondag, Maart 11, 2012 / Last Modified: Woensdag, Oktober 16, 2013

Artikel van Likoed Nederland, 11 maart 2012.

Al-Bass jeugddroom om te sterven voor Allah mislukte jammerlijkAl-Bass jeugddroom om te sterven voor Allah mislukte jammerlijk

 

In de vroege ochtend van 20 juni 2005 arriveerde de 21-jarige aantrekkelijke Palestijnse vrouw Wafa al-Bass bij de grensovergang Erez in de Gazastrook. Zij was onderweg naar een behandeling in een Israëlisch ziekenhuis.

Deze humanitaire daad van Israël wilde zij ‘belonen’ door zichzelf tussen de andere hulpbehoevende patiënten in het ziekenhuis op te blazen. Om dit doel te bereiken had ze circa10 kiloaan explosieven in haar kousen verstopt.

Zij wekte echter de argwaan van de Israëlische grenswachten die bij de grenspost controles uitvoerden, waardoor Wafa niet werd doorgelaten. Ze probeerde daarop zichzelf maar op te blazen in de grenspost, echter de explosieven wilden niet af gaan. Op Youtube is te zien hoe ze moet huilen van frustratie om deze dubbele pech.

Wafa al-Bass werd gearresteerd en verdween in een Israëlische gevangenis. Vorig jaar werd ze vrijgelaten in het kader van de gevangen uitruil rond Gilad Shalit.

En nu is ze opnieuw in het nieuws! Wafa beklaagt haar lot in een krant die is verbonden aan de ‘Islamitische Jihad’. Ze is boos omdat Fatah, de partij van de Palestijnse president Mahmud Abbas, niet bereid is om te betalen voor een operatie die ze nodig heeft. Blijkbaar omdat ze als terrorist op alle mogelijke manieren heeft gefaald. Zelfs haar aanbod om Palestijnse kinderen te onderwijzen in het zichzelf opblazen heeft blijkbaar niet geholpen. Wie wil er nu ook les van een mislukkeling?

Het is een hard gelag voor Wafa al-Bass. Want succesvolle terroristen kunnen rolmodel in de Palestijnse samenleving worden, krijgen een Palestijnse uitkering in de gevangenis, een baan als ze er uitkomen en worden opgehemeld op de Palestijnse staatstelevisie. Een andere vrouwelijke terrorist kreeg zelfs een eigen Tv-show. Zij had 16 mensen die in een pizzeria zaten te eten, weten te doden.

Maar iemand die het niet eens lukt om zichzelf op te blazen? Daar is geen respect voor.

 

-- Reacties gesloten.