• Dinsdag, 26 September 2017
  • 6 Tishri, 5778

Likoed Nederland

Palestijnse heilige Drie-eenheid: Jezus, Arafat en Abbas

Woensdag, December 26, 2012 / Last Modified: Vrijdag, December 27, 2013

Likoed Nederland, 26 december 2012.

De Palestijnse geschiedvervalsing gaat erg ver. Dit geldt in Kersttijd ook waar het Jezus betreft. Hoewel Jezus een Jood was en de Arabieren pas circa 700 jaar na de dood van Jezus het gebied veroverden, noemen zij toch Jezus stelselmatig een Palestijn.

 

In het Palestijnse dagblad Al-Hayat Al-Jadida – onder controle van de Palestijnse Autoriteit van Abbas – stond op 30 november 2012 zelfs te lezen:

“Jezus was een Palestijn, de zelfopofferende Yasser Arafat was een Palestijn, en Mahmoud Abbas, de boodschapper van vrede op aarde, is een Palestijn. Hoe geweldig is dit land van de heilige Drie-eenheid!”

Eeerder maakten wij melding van een Palestijnse minister die op de staatstelevisie Jezus “de eerste islamitische martelaar” noemde.

Hierboven is de Palestijnse historicus Khalil Shoka te zien, die op de Palestijnse staatstelevisie verklaart, op 16 december 2012:

“De christelijke godsdienst begon hier [Bethlehem] … De hele wereld is gericht op deze stad vanwege de belangrijke historische en traditionele rol … want de uiteindelijke conclusie is, dat Jezus een Palestijn is.”

 

Zelfs de Palestijnse islamitische geestelijken doen aan deze fantasie mee. Sjeik Mohammed Hussein, Moefti van Jeruzalem en de Palestijnse gebieden en daarmee de belangrijkste Palestijnse islamitische geestelijke, stelde op de Palestijns staatstelevisie, op 30 november 2012:

“De Palestijnse natie is geworteld in dit land sinds de Kanaänieten en Jebusieten. De christelijke en islamitische Arabische aanwezigheid op dit land is ononderbroken. Jezus is een Palestijn bij uitstek.”

 

-- Reacties gesloten.