• Donderdag, 21 September 2017
 • 1 Tishri, 5778

Likoed Nederland

Abbas eert nazi-oorlogsmisdadiger en andere jodenmoordenaars

Woensdag, Januari 9, 2013 / Last Modified: Dinsdag, Oktober 4, 2016

Gedeelte van een toespraak van de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas, ter gelegenheid van de eerste terreuraanslag van Fatah 58 jaar geleden, uitgezonden op de Palestijnse staatstelevisie op 4 januari 2013.

De zogenaamd gematigde Abbas hield persoonlijk een toespraak om jodenmoordenaars en nazi-oorlogsmisdadigers te eren.

Mahmoud Abbas:

“Op de verjaardag van Fatah vernieuwen wij de belofte aan onze gelukkige martelaren. Wij verbinden ons ertoe om verder te gaan op het pad van de martelaar, onze broeder Abu Ammar, en zijn kameraden en broeders, de leiders van strijdende facties – van alle martelaren.

Ik noem de martelaar Abu Jihad, Khalil Al-Wazir, de martelaar Abu Iyad, Salah Khalaf, de martelaar Abd Al-Fattah Hamoud, de martelaar Abu Ali Iyad, de martelaar Abu Sabri Saydam, de martelaar Abu Yousuf Al-Najjar, de martelaar Kamal Adwan, de martelaar Kamal Nasser, de martelaar Abu Al-Waleed Saa d Sael, de martelaar Faysal Al-Husseini, de martelaar Abu Al-Hol, de martelaar Abu Al-Moendhir, de martelaar Khaled Al-Hassan, de martelaar Sheik Ahmad Yassin, de martelaar Abd Al-Aziz Al-Rantissi, de martelaar Ismail Abu Shanab, de martelaar Fathi Shiqaqi, de martelaar George Habash, de martelaar Omar A-Qassem, de martelaar Sakhr Habash, de martelaar Suleiman Al-Najjar, de martelaar Bashir Al-Barghouthi, de martelaar Hani Al-Hassan, de martelaar Abu Ali Mustafa, de martelaar Abu Al-Abbas, de martelaar Samir Ghosheh, en de martelaar van vandaag, de martelaar van de Intifada, Abu Al-Abd Khattab. Allah zij genadig over hen allen.

Daarnaast waren er nog tienduizenden martelaren en helden. Hier moeten we denken aan de pioniers – de Grootmoefti van Palestina, Hajj Mohammed Amin Al-Husseini, evenals Ahmad Al-Shukeiri, de oprichter van de PLO, en Yahya Hamouda, het hoofd van het PLO Uitvoerend Orgaan. En laten wij niet vergeter de martelaar Izz al-Din al-Qassam, die ons leidde naar de opstand van 1936.”

 

Achtergrond

De door Abbas vereerde terroristen hebben de moord op heel veel Israelische burgers op hun geweten.
Een dieptepunt is zijn lof voor de nazi-oorlogsmisdadiger de grootmoefti van Palestina, Mohammed Amin Al-Husseini. Dit was de eerste Palestijnse leider, door wiens religieus geinspireerde Jodenhaat het conflict begon. Hij organiseerde islamitische SS legereenheden. Hij was persoonlijk verantwoordelijk voor de dood van zeker 5.000n Europese Joodse kinderen in de gaskamers (sommige schattingen lopen op tot 19.000 doden). Hij maakte Arabische uitzendingen voor nazi radio Berlijn met oproepen om Joden te vermoorden, zoals in 1944:

“Dood de Joden waar je ze maar vinden kan. Dat is prijzenswaardig; voor Allah, de geschiedenis en onze religie.”

8 reacties op “Abbas eert nazi-oorlogsmisdadiger en andere jodenmoordenaars

 1. […] de ministers van Buitenlandse Zaken en voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over de speech van de leider van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas (ingezonden 11 januari […]

 2. […] en de zionistische beweging’. Op zijn televisiezender, PA TV, en in andere media blijft men terroristische moordenaars hulde brengen als ‘helden’ en worden Israëlische steden omschreven als onderdeel van ‘Palestina’. Wat is hier gematigd […]

 3. […] zou het graag anders zien, maar Morsi, Meshaal en ook Abbas hebben aan deze trend een behoorlijke bijdrage […]

 4. […] De president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas beweerde donderdag 10 januari dat er geen Joden uit Egypte werden verdreven onder het regime van president Gamal Abdel Nasser, berichtte de krant Al-Masryalyoum. Hiermee voegt hij een zoveelste leugen toe aan zijn lange reeks die al eerder begon met het ontkennen en minimaliseren van de Holocaust en het recent ophemelen van nazi collaborateur Hasj Amin Al Hoeseini, de Grootmoefti van Jeruzalem tijd… […]

 5. […] Palestijnse televisie prijst Jodenmoordenaars op de Palestijnse televisie. Zo prees president Abbas  de Palestijnse nazi-oorlogsmisdadiger Hoesseini, die persoonlijk meer dan 5.000 Joodse kinderen naar de gaskamers stuurde (in een uitzending van de […]

 6. […] Palestijnse televisie prijst Jodenmoordenaars op de Palestijnse televisie. Zo prees president Abbas  de Palestijnse nazi-oorlogsmisdadiger Hoesseini, die persoonlijk meer dan 5.000 Joodse kinderen naar de gaskamers stuurde (in een uitzending van de […]

 7. Pingback via likud.nl
  Likoed Nederland zei op 23 januari 2013 om 20:36:

  […] Eerst was er Abbas zelf die zijn bewondering uitsprak voor Al-Husseini, de nazi-oorlogsmisdadiger die minstens 5.000 Joodse kinderen naar de gaskamers stuurde. Toen was er een uitzending van de […]

 8. […] aanslag van zijn Fatah-partij (NB de terreur dateert dus van voor de ‘nederzettingen’.) Abbas sprak zijn waardering uit voor 33 met name genoemde terroristen en zei: “Op de verjaardag van Fatah vernieuwen wij de belofte aan onze gelukkige martelaren […]

-- Reacties gesloten.