• Zaterdag, 21 Oktober 2017
  • 1 Heshvan, 5778

Likoed Nederland

Palestijnen ontheiligden Joodse heilige plaats

Zondag, Januari 27, 2013 / Last Modified: Donderdag, November 6, 2014

Israel Today, 27 januari 2013.

De vernieling in 2000De vernieling in 2000

Joodse gelovigen, die woensdag een bezoek brachten aan de graftombe van de Bijbelse patriarch Jozef in de door Palestijnen bestuurde stad Nablus (Sichem) waren geschokt toen ze zagen dat de heilige plaats ernstig ontwijd was.

De groep van ongeveer 2500 Joodse pelgrims vertelden aan de Israëlische krant Ma’ariv dat de Joodse heilige boeken waren verbrand, meubels vernield, het stonk er naar urine en er was duidelijk geprobeerd het gebouw in brand te steken.

‘Alleen barbaren zouden zulke verschrikkelijke dingen doen bij een dergelijke heilige plaats’, vertelde de plaatselijke Joodse leider Gershon Mesika aan de krant. ‘Israël kan niet langer toelaten dat zijn heilige plaatsen ongehinderd worden ontheiligd’.

Het Graf van Jozef is gelegen aan de rand van Nablus, een grote overwegend Arabische stad op de plaats waar het Bijbels Sichem lag. Tot het uitbreken van de Tweede Intifada in 2000 onderhield Israël een door het leger beschermde enclave rond het graf, en zorgde voor vrije en ononderbroken toegang voor Joodse gelovigen.

Maar toen eind 2000 het graf werd belegerd door Palestijnse bendes en een soldaat werd gedood bij het verdedigen van de plaats, stemde Israël er mee in de controle over te dragen aan de Palestijnse Autoriteit met garanties dat de heilige plaats zou worden beschermd.

Kort nadat Israël er vertrok kreeg een Palestijnse bende de kans om het graf van Jozef te bestormen en te verwoesten.

Joodse groepen brengen regelmatig een bezoek aan de plaats onder bescherming van het leger, en zij hebben veel van de schade hersteld, maar het graf wordt regelmatig ontwijd door lokale Palestijnen.

De internationale gemeenschap zwijgt in alle talen over deze voortdurende misdaad vol haat en het ontbreken van godsdienstvrijheid voor Joden die bij dit Bijbelse gedenkteken willen bidden.

 

Toevoeging Likoed: Kunt u zich voorstellen wat er gebeurd zou zijn als dit met een kerk of moskee zou zijn gebeurd? Spoedzittingen van de VN enz.? Elk lettertje graffiti op een moskee of kerk in Israël wordt hier in de kranten breed uitgemeten. De schendingen van Joodse heilige plaatsen worden echter altijd doodgezwegen.

Eén reactie op “Palestijnen ontheiligden Joodse heilige plaats

  1. […] door Palestijnen bestuurde stad Nablus de onroerende overblijfselen van de Bijbelse patriarch Jozef door woedende Palestijnen vernield werden, voelden moslims in Oostenrijk zich op hun mast getrapt omdat de vinden dat een LEGO-paleis […]

-- Reacties gesloten.