• Zondag, 20 Januari 2019
  • 14 Shevat, 5779

Likoed Nederland

Wederom een massamoordenaar opgehemeld op de Palestijnse televisie

Maandag, Januari 21, 2013 / Last Modified: Woensdag, Januari 23, 2013

Uitzending op de televisie van de Palestijnse Autoriteit (Fatah, Westbank), uitgezonden op 26 oktober 2012.

 

Wie wil weten waarom Israëli’s weinig heil zien in nieuwe vredesbesprekingen met de Palestijnse Autoriteit van president Abbas, hoeft alleen maar een paar officiële Palestijnse televisie-uitzendingen te bekijken. De verering van massamoordenaars daarin is te erg voor woorden.

 

Bovenstaande uitzending gaat over Ibrahim Hamed, een militaire leider van Hamas. Hij kreeg 54 keer levenslange gevangenisstraf voor het organiseren van vele zelfmoordaanslagen, waarbij in totaal 46 Israëli’s werden gedood. De dodelijkste aanvallen waren de aanslagen op de cafetaria van de Hebreeuwse Universiteit, op het café Moment, op het café Hillel en een aanslag op het Zion-plein, in het centrum van Jeruzalem.

 

Hieronder de vertaling:

Televisiepresentator: “Geachte kijkers, ons programma was op bezoek bij de familie van onze broeder, de gevangene Ibrahim Hamed.”

[Televisiepresentator omhelst de leden van de familie van de terrorist.]
Achtergrondmuziek: “Ik zal mijn leven opofferen voor deze grond. Is er iets anders dan deze?”

[Tekst naast een foto van Ibrahim Hamed:] “Voor u, onze dappere gevangenen.”

Zus van de terrorist: “Hij werd veroordeeld tot 54 keer levenslange gevangenisstraf, een zeer zware straf. Vanwege hun haat, wisten zij niet wat voor straf zij hem moesten geven. Toen het vonnis werd voorgelezen, glimlachte hij, helemaal tevreden en kalm. Wij zijn zo trots op hem, zijn dapperheid en moed, mijn liefste.”

3 reacties op “Wederom een massamoordenaar opgehemeld op de Palestijnse televisie

  1. […] naar de gaskamers stuurde. Toen was er een uitzending van de Palestijnse televisie gewijd aan Ibrahim Hamed, die 46 Israëlische burgers vermoordde bij aanslagen op […]

  2. […] van zelfmoordaanslagen, vooral op cafés, waarbij 46 Israëli’s werden gedood. In de uitzending werd uitgesproken hoe trots men op Hamed is. Kunt u zich voorstellen hoe de families, vrienden en collega’s van die […]

  3. […] het organiseren van zelfmoordaanslagen, vooral op cafés, waarbij 46 Israëli’s werden gedood. In de uitzending werd uitgesproken hoe trots men op Hamed is. Kunt u zich voorstellen hoe de families, vrienden en collega’s van die 46 bruut vermoorde mensen […]

-- Reacties gesloten.