• Vrijdag, 22 September 2017
  • 2 Tishri, 5778

Likoed Nederland

Miss Israël komt uit Ethiopie

Zondag, Maart 3, 2013 / Last Modified: Vrijdag, Februari 21, 2014

Brabosh, 3 maart 2013.

Yityish Aynaw
Yityish ‘Titi’ Aynaw werd deze week de eerste Israëlische van Ethiopische origine die de wedstrijd won om de mooiste Israëlische van het jaar 2013, ofte Miss Israel 5773, volgens de Joodse kalender.

Aynaw is een 21-jarig fotomodel uit de Israëlische badstad Netanya die met haar familie op haar twaalfde vanuit Afrika naar Israël emigreerde. Titi Aynaw is één van de ca. 121.000 Falasha Joden (Beta Israel) die thans in Israël leven.

“Acclimatiseren in Israël was in het begin erg moeilijk,” vertelde Aynaw, maar dankzij een vriendin leerde ze erg snel de Hebreeuwse taal.

Een panel van juryleden gaf de titel van Miss Israel 2013 aan Aynaw tijdens de verkiezingen in het International Convention Centrum van Haifa.

“Het is belangrijk dat een lid van de Ethiopische gemeenschap voor de eerste keer de competitie wint,” vertelde ze tegenover de jury antwoordend op een vraag.

“Er zijn verschillende gemeenschappen van verschillende huidskleuren in Israël en het is belangrijk om dat aan de wereld te tonen.” Titi Aynaw op Facebook: http://www.facebook.com/yityishtiti.aynaw

 

Yityish Aynaw tijdens haar diensttijd in het Israelische leger.Yityish Aynaw tijdens haar diensttijd in het Israelische leger.

-- Reacties gesloten.