• Woensdag, 20 September 2017
  • 29 Elul, 5777

Likoed Nederland

Ook ambulances zijn doelwit van Palestijnse stenengooiers

Zondag, April 7, 2013 / Last Modified: Maandag, April 8, 2013

Door Jameel. Vertaling: E.J. Bron, 7 april 2013.

ambulance1Het is een bijna dagelijkse gewoonte geworden dat “Palestijnen” regelmatig ambulances van Magen David Adom (Rode Davidsster) met stenen bekogelen, autoruiten ingooien en het geneeskundig personeel ernstig bedreigen.

Hoewel de ambulances van de MDA en het MDA-personeel gewonden van alle rassen en religies onbevooroordeeld verzorgen, vallen “Palestijnen” deze levens reddende inspanningen aan, zelfs wanneer de gewonden “Palestijnen” zijn.

In de loop van de afgelopen dagen:

2 april 2013, 17.15 uur: “Palestijnen” bekogelen een MDA-ambulance op de snelweg 60 Jeruzalem-Hebron in de buurt van Karmei Zur.

3 april 2013, 15.43 uur: “Palestijnen” bekogelen een MDA-ambulance op de Halhul-rondweg, onderdeel van de snelweg 60 Jeruzalem-Hebron.

4 april 2013, 11.27 uur: “Palestijnen” bekogelen een MDA-ambulance van de gemeente Neve Zuf in de buurt van het dorp Abus op weg nr. 465.

Het probleem is dat zoiets dusdanig gebruikelijk is, dat zelfs de Israëlische media het negeren. In een toerekeningsvatbare wereld zou dat wereldwijd voor krantenkoppen zorgen, vooral in westerse landen, die de mensen die dit doen per hoofd van de bevolking meer financieren dan welk ander volk dan ook.

Dit zijn volgens iedere definitie oorlogsmisdaden. Maar de Palestijnse Autoriteit en een groot deel van de wereld, inclusief de zogenaamde “progressieven”, bejubelen dat als “verzet”.

ambulance2

 

Israel Matzav becommentarieert daarover:

Misschien zouden we de gewonde “Palestijnen” gewoon moeten laten sterven wanneer hun kameraden zich nog verder zo gedragen…

Ik denk dat het absurd is dat ambulancepersoneel zijn leven moet riskeren om precies die barbaren te redden door wie ze worden aangevallen.

 

ambulance3

-- Reacties gesloten.