• Woensdag, 20 September 2017
  • 29 Elul, 5777

Likoed Nederland

Veel Palestijnen achter zelfmoordaanslagen

Vrijdag, Juli 12, 2013 / Last Modified: Maandag, Juli 15, 2013

Door Tommy Müller, Israel Today.

zelfmoordaanslag

Vier van de tien Moslims in de Palestijnse gebieden vinden zelfmoordaanslagen tegen burgers ter verdediging van de Islam gerechtvaardigd.

Deze schokkende uitkomst was een van de resultaten van een onderzoek van het Pew Research Center’s Forum on Religion & Public Life in Washington, dat onlangs is gepubliceerd.

Wereldwijd werden 38.000 Moslims in 39 landen met een grote moslimbevolking ondervraagd in 80 talen. Er werden bijna duizend volwassen Palestijnen ondervraagd.

De acceptatie van zelfmoordaanslagen was met 40 procent het hoogst in de Palestijnse gebieden, gevolgd door Afghanistan (39 procent) en Egypte (29 procent).

Uit het onderzoek bleek ook, dat 89 procent van de Palestijnse Moslims de islamitische sharia als officiële wet willen hebben. 87 procent meent dat een vrouw altijd haar man moet gehoorzamen.

Slechts 16 procent van de ondervraagde Palestijnen gaf aan iets te weten over het Christelijke geloof en de religieuze gewoonten van Christenen. 81 procent zei dat de Westerse consumptiecultuur strijdig is met de morele normen in hun land.

Ook is 45 procent voorstander van gewapende strijd tegen Israël en gelooft slechts 14 procent dat een Palestijnse staat vreedzaam met Israël kan samenleven.

ISRPT04

 

-- Reacties gesloten.