• Dinsdag, 24 Oktober 2017
  • 3 Heshvan, 5778

Likoed Nederland

Je kunt Allah geen grotere eer geven, dan door Jihad strijder te worden in Syrië

Woensdag, Augustus 14, 2013 / Last Modified: Dinsdag, December 22, 2015

Deze video is helaas niet meer beschikbaar.

Deel 1 van de stripboekserie “De reis van een islamitisch strijder naar Jabhat al-Nusra [soennitische moslimfundamentalistische strijdgroep in Syrië]”.
Op internet geplaatst op 16 juli 2013.

Het stripboek leert de jonge lezertjes dat het Allah behaagt wanneer sjiieten – andere moslims dus – worden gedood, in de naam van Allah.

Zonsopgang: Mustafa, een moslimjongen, bidt in zijn kamer.

Enkele uren later: Mustafa speelt een oorlogsspel op de computer in zijn slaapkamer

“Rode peloton: val aan, val aan!”

Klop op de deur van Mustafa’s vader.

Vader: “Mustafa, het is middag. Blijf je de hele dat op je kamer dat computerspel spelen?
Mustafa, je moeder en ik willen een goede toekomst voor je. Je hebt de middelbare school afgemaakt maar dat was het. Dat was vier jaar geleden. Heb je geen ambities voor je toekomst? Wij hebben jou en je broers naar dit westerse land gebracht, zodat jullie een kans op een beter leven zouden hebben. Kijk naar je broers – een is ingenieur geworden en de ander dokter. Ik ben erg trots op je, en ik wil een goede toekomst voor je. Stel me niet teleur.”

’s Middags: de slaapkamer deur wordt dichtgegooid. Mustafa’s hand op de deurknop. Mustafa voetbalt met andere jongens in de straat.

Een man in traditionele islamitische kledij roept: “Mustafa!”

Mustafa: “Hallo, Marwan.”

Marwan: “He, neef, hoe gaat het met je? Waar ben je geweest? Ik ben verbaasd dat ik je de laatste tijd moet gezien heb in de moskee.”

Mustafa: “Ik weet het, Marwan. Ik wil graag meer tijd doorbrengen met je in de moskee, maar ik heb het erg druk. Ik zal mijn best doen om er meer tijd voor vrij te maken.”

Marwan: “Ok, neef. Ik weet dat het leven in een vreemd land problemen met zich mee brengt. Maar we moeten niet vergeten waar we vandaan komen. We leiden hier een comfortabel leven, maar moslims sterven elke dag, over de hele wereld, bij de verdediging van de islam en van de moslims.

Geluiden en beelden van de oorlog op de achtergrond.

Je weet dat mijn familie nog steeds in Syrië zit, opgesloten tussen de strijders. Ze zijn getuige geweest van vele barbaarse misdaden en moorden, beelden die niemand kan verdragen.

Ik bid elke dag tot Allah de Almachtige dag dat Hij hen in goede gezondheid zal houden, en ik hoop dat je samen met mij dat gebed in de moskee wil zeggen. Ons geloof en onze eer zijn belangrijker dan alle wereldse aangelegenheden.”

Mustafa: “Ik weet dat, Marwan, en ik beloof dat ik vaker zal gaan bidden in de moskee. Zeg je familie dat ik me zorgen maak over hen.”

Drie maanden later: geluiden van gebeden op de achtergrond, een gebed in een moskee.

Marwan: “Neef, ik ben erg trots op je. Ik zie dat je ieder dag naar de moskee gaat.”

Mustafa: “Ik was op een pad weg van Allah, maar ik ben erg blij dat ik je advies heb opgevolgd en ben teruggekeerd tot Allah de Almachtige.
Het waren jouw verhalen van de moorden en martelingen in Syrië, die diepe indruk op mij hebben gemaakt. Ik kan nauwelijks geloven wat er gebeurt met mijn broeders in Syrië.

Deze mensen vechten en sterven voor de zaak van Allah, en er is geen grotere eer dan dat.
Allah zal de agressors verantwoording laten afleggen op de Dag des Oordeels.
Als we niet ons leven willen opofferen om het woord van Allah te laten heersen, hoe kunnen wij Hem dan voor ogen komen op de Dag des Oordeels?”

Oudere moslim die hem heeft gehoord in de moskee: “Deze woorden van jou zijn fantastisch, jongeman.

Je brengt eer aan je familie en aan de islam.

Maar als je klaar bent om jihad te plegen omwille van Allah, samen met je broeders in Syrië …..”

-- Reacties gesloten.