• Vrijdag, 22 September 2017
  • 2 Tishri, 5778

Likoed Nederland

Speciale televisiezender voor Israël!

Vrijdag, Augustus 2, 2013 / Last Modified: Zondag, Februari 21, 2016

Spirit24, 2 augustus 2013.

Israël wordt volgens voorstanders van het land in internationale media neergezet als boze bezetter van de Palestijnen. Om dat eenzijdige beeld tegengas te geven, is de nieuwe tv-zender i24news opgericht. Deze zender legt zich toe op het brengen van het nieuws uit Israëlisch oogpunt in het Frans, Arabisch en Engels. Het tv-station wordt niet door de staat gefinancierd en moet de tegenhanger van het Arabische Al-Jazeera worden.

Aan de meeste ruimtes van de studio wordt nog volop gewerkt, maar toch is de zender al te zien in 350 miljoen huishoudens in Europa, Azië en Afrika. Volgens communicatiedeskundigen past de oprichting van i24news in een patroon.

Azran voorspelt een belangrijke positie voor i24news in het medialandschap. Consumenten kunnen hierdoor het nieuws vanuit verschillende perspectieven kijken om zelf een mening te vormen.
i24news

 

Frankfurter Allgemeine Zeitung bekritiseert ‘PR-campagne voor Israël’

Onderstaand artikel laat goed zien hoe Israël-bashers alles wat uit Israël komt automatisch neersabelen. Door PI-News.net, vertaling E.J. Bron, 2 augustus 2013.

i24News is een nieuwe Israëlische privézender, die met een programma in het Engels, Frans en Arabisch met Al Jazeera wil concurreren. De oprichters van i24News willen Israël in een beter licht plaatsen en iets tegenover de wereldwijde lastercampagne tegen Israël zetten. Tot zover in orde. Als daar niet Joseph Croitoru zou zijn, die onmiddellijk over de nieuwe zender in zijn artikel voor de FAZ “dichtbij het regime staande” journalistiek insinueert. En zodoende de lezer onvrijwillige, maar amusante inkijkjes in het denken van een FAZ-journalist toestaat.

Croitoru schrijft:

“De vormgeving van het programma staat niet alleen dicht bij het regime, maar komt vaak bijna over als een PR-campagne voor Israël.”

Aha. Een PR-campagne voor Israël. Nou en? Wat is het probleem? Media, die ons dagelijks PR-campagnes voor de islam aandoen en alleen nog maar negatief over de joodse staat berichten, bestaan er toch echt meer dan genoeg. En ook de ooit liberale FAZ is al lang verworden tot zo´n medium. Het moet toch eerder een reden tot vreugde zijn als er een nieuwe zender is die iets tegenover CNN en Al Jazeera kan plaatsen en Israël zodoende in een beter licht plaatst. Croitoru echter ziet dat anders, zet het woord “lastercampagne” tussen aanhalingstekens en noemt de regering van de enige functionerende democratie in het Midden-Oosten een “regime”. Een vocabulaire dat genoeg zegt!

En in deze stijl gaat het ook verder: Croitoru verwijt i24News Arabischtalige joodse commentatoren “die dichtbij de staat staan” in dienst te hebben, zelfs in Israël wonende Palestijnen of Druzen als “tevreden Israëlische burgers” te laten zien. Dat een Israëlisch medium de Arabische wereld wil laten zien hoe het is wanneer christenen en ook moslims in Israël genieten van de voordelen van democratie en vrijheid, is in de ogen van een FAZ-journalist heel duidelijk een onzedelijke onderneming. Onvrijwillig komisch echter wordt Croitoru´s bijdrage wanneer hij kritisch opmerkt dat i24News ook nog een kritisch beeld van de Egyptische Moslimbroeders schetst:

“Zo rekent de Egyptische politicoloog Yasser Abdel Naim de Moslimbroeders tot de ´extremisten´ en schuift hen – op dezelfde manier zoals op dit moment de militaire leiding in zijn land – een nabijheid tot terrorisme in de schoenen.”

Nou zeg! Een Egyptenaar die de Moslimbroeders voor extremisten houdt, hen zelfs nabijheid tot terrorisme in de schoenen schuift. Hier kan het alleen maar gaan om zionistische propaganda, want dankzij Ruprecht Polenz, Guido Westerqwelle en niet in de laatste plaats de FAZ, zou iedereen eigenlijk moeten weten dat het bij de Moslimbroeders om onberispelijke democraten gaat, die alleen maar goeds willen. Zo in ieder geval schijnt Joseph Croitoru het te zien, die het woord extremisten in verband met de Moslimbroeders direct maar even tussen aanhalingstekens zet.

Maar helaas is de onvrijwillige humor van Croitoru ook al de enige mogelijkheid om zijn artikel te verdragen. Want als je beter kijkt is zijn bijdrage in het feuilleton van de FAZ niets anders dan de morele faillietverklaring van een linkse journalistiek, die er geen probleem mee heeft wanneer Moslimbroeders oproepen tot de vernietiging van Israël, maar onmiddellijk hevig verontwaardigd naar lucht happen en “propaganda” schreeuwt als iemand het waagt om positief te berichten over de Israëlische democratie. Des te meer een reden om ons de pret over deze nieuwe Israëlische privézender niet te laten bederven.

Mazzeltof, i24News!

PS: i24News is er als Live-Stream op internet, kan echter ook ontvangen worden via de Astra-satelliet en enkele kabelnetwerken.

-- Reacties gesloten.