• Donderdag, 21 September 2017
  • 1 Tishri, 5778

Likoed Nederland

Terroristentunnel van Europees geld – ANP noemt nu alles in Israël nederzetting

Maandag, Oktober 14, 2013 / Last Modified: Woensdag, Oktober 16, 2013

Door Lea Farkash, Jiddishe Mamme, gebaseerd op Maariv, 14 oktober 2013.

Langzamerhand geeft de Israëlische legerleiding meer details vrij over de terroristentunnel van Hamas die het afgelopen weekeinde werd onthuld aan de pers. De tunnel werd reeds op 7 oktober 2013 ontdekt, zo blijkt, en ligt op een diepte van 18 meter. Hij verbindt het Gazaanse dorpje Abbasan al-Saghira, een landbouwdorp nabij Khan Younis in de Gazastrook, met de kibboets van Ein Hashlosha in Zuid-Israël in het gebied van de westelijke Negev. De tunnel zou 1700 meters lang zijn (en geen 2,5 km zoals eerst gemeld.)

Wie de eerste foto’s van de tunnel ziet die gisteren werden vrijgegeven, staat versteld van de omvangrijke en professionele aanpak. De tunnel lijkt wel op een westerse metrotunnel in wording, compleet met U-vormige in beton gegoten spanten. Experts schatten dat ruim 500 ton cement werd gebruikt om de tunnel te verstevigen. Het blijkt dat het hier gaat om Israëlische cement, geleverd en bestemd voor burgerlijke constructies in de Gazastrook.

Majoor Generaal Sami Turgeman, bevelhebber van het Zuidelijke Leger, zei:

“Hamas investeert tientallen miljoenen dollars in het graven van tunnels in plaats van al die (hulp-)gelden te investeren in de gemeenschap, in het bouwen van huizen, scholen, bedrijven en industrie.”

In al die jaren dat ik het Gaza conflict volg, en de honderden beelden van tunnels die ik heb gezien, heb ik nog nooit dergelijke tunnelconstructie gezien. Indrukwekkend en tegelijk afschrikwekkend. Een illustratie die getuigt van de vastberadenheid van de terroristen in Gaza om de oorlog tegen de Joodse staat onverminderd voort te zetten, zowel bovengronds als ondergronds, met of zonder vredesproces.

En waar komt het geld vandaan om deze voorbereidingen voor oorlog te treffen? VAN UW BELASTINGCENTEN.

De EU bekritiseert de Palestijnse Autoriteit en Gaza. In een officieel rapport waarschuwt de EU dat de geldelijke steun de bestemming niet bereikt . De kritiek komt nadat Israël ontelbare malen heeft gewaarschuwd voor soortgelijke mislukkingen. De USA gaf hulp van $88.600.000 aan de Palestijnse Autoriteit Afgelopen weekend kwam de Sunday Times met dit bericht. Het uiteindelijke rapport is nog niet verschenen. Dit rapport is door het Europese Hof geschreven.

Volgens het rapport , gaf de Europese Unie aan de Palestijnen bijna 2,5 miljard euro aan de jaren 2008 – 2012 , maar zelden is gecontroleerd waar het geld naartoe ging. Onderzoekers van de EU waren onlangs in Oost-Jeruzalem, Gaza en de Westelijke Jordaanoever en daar hebben zij gezien hoe het geld niet op zijn bestemming is aangekomen. Uit het rapport blijkt dat er bezorgdheid is over het feit dat het geld niet goed gebruikt wordt als gevolg van corruptie.

In dit verslag is de Europese Commissie en de minister van Buitenlandse Zaken Catherine Ashton sterk bekritiseerd. Het rapport ging over gelden als steun aan Egypte zijn gestuurd, dit geld was ook verdwenen. Het rapport stelde vast dat de vertegenwoordigers van de Europese Unie niet eens de moeite hebben genomen om na te gaan waar het geld is gebleven.

 


 

Aanvulling Likoed Nederland:

In het persbericht van het ANP hierover staat het volgende:

“De tunnel liep van een huis in de Gazastrook naar een Israëlische nederzetting vlakbij de grens. Bewoners van de nederzetting hadden vreemde geluiden gehoord en sloegen alarm.”

Dus zelfs dorpen in het Israël van voor 1967 worden door het ANP ook als “nederzetting” aangeduid.
Blijkbaar gaat het ANP helemaal op in deze, aan de Arabische haatpropaganda ontleende terminologie, waarin heel Israël slechts een tijdelijke “nederzetting” is, iets wat de Arabieren zullen vernietigen.

 

terror tunnel

-- Reacties gesloten.