• Vrijdag, 22 September 2017
  • 2 Tishri, 5778

Likoed Nederland

De heldenstatus van Palestijnse massamoordenaars

Zondag, December 15, 2013 / Last Modified: Dinsdag, Mei 30, 2017

Video: Stand with us. Nederlandse tekst: Brabosh, 15 december 2013.

In deze nieuwe video van Stand With Us van vrijdag jongstleden, wordt andermaal het Palestijnse verheerlijken van massamoordenaars aan de kaak gesteld.

Sinds einde juli 2013 werden de vredesonderhandelingen weer opgestart, onder druk van de Verenigde Staten. Israël heeft sindsdien, als gebaar van goede wil zonder dat daar verder aan Palestijnse kant iets tegenover stond, twee lichtingen van telkens 26 gevangen Palestijnse terroristen en massamoordenaars vervroegd vrijgelaten.

Bij thuiskomst in Gaza en de Westbank wachtte hen telkens een heldenonthaal, kregen ze omvangrijke ‘afzwaai premies’ toegekend. Een aantal van hen kreeg zelfs hoge militaire rangen toebedeeld, van kolonel tot generaal, afhankelijk van hoe “succesvol” veel deze of gene Palestijnse terrorist was geweest, hoeveel Joden hij/zij had vermoord en hoe lang hij daarvoor achter Israëlische tralies had doorgebracht.

In het videoverslag komt vooral de Coastal Road Massacre (Kustweg bloedbad) van 1978 ter sprake, die werd uitgevoerd door onder meer Dalal Mughrabi, die sindsdien een heldenstatus geniet en als rolmodel van het Palestijns martelaarschap geldt voor het Palestijnse volk, zowel in Gaza als op de West Bank.

Eén van haar handlangers van toen was Hussein Fayyad, één van de commandanten was van de terreurgroep die de bloedige aanslag uitvoerden en waarbij 38 Israëlische dagjestoeristen werden vermoord waaronder ook 13 kinderen.

Hij werd onlangs door de ‘gematigde’ Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit, benoemd tot één van zijn naaste adviseurs.

Al Fatah, de politieke partij waarvan Abbas voorzitter is, voerde in 1978 deze bloedige aanslag op bevel van wijlen Jasser Arafat.

 

Meer over Dalal Mughrabi:

-- Reacties gesloten.