• Woensdag, 20 September 2017
  • 29 Elul, 5777

Likoed Nederland

Abbas laat massamoordenares prijzen

Zondag, April 27, 2014 / Last Modified: Woensdag, April 30, 2014

Officiële Palestijnse televisie, 17 maart 2014.

Vandaag berichten alle Nederlandse media dat Abbas zijn afschuw over de Holocaust zou hebben uitgesproken. Dat is stuitend misleidend:

  1. De Nederlandse media vertellen er niet bij dat hij daarbij een onzinnige en walgelijke vergelijking maakt tussen de Holocaust en ‘het lijden van de Palestijnen’.
  2. Ze vermelden ook niet dat dit stuitend huichelachtig is: diezelfde Abbas eist de vrijlating van alle moordenaars van Joodse kinderen en omhelst die dan bij die vrijlating en noemt hen “onze helden”. Of meldt de hier weergegeven uitzending van de officiële Palestijnse televisie, waarin op aangeven van Abbas ook een kindermoordenaar wordt opgehemeld.

 

abbashero2

 

In de uitzending: Abu Al-Einein, adviseur van Mahmoud Abbas:

“Ik ben zeer vereerd vandaag hier te staan, zodat dagen die belangrijk zijn voor ons allemaal nooit uit de herinnering zullen verdwijnen.

In maart is de Palestijnse Dag van de Vrouw, de Palestijnse Moederdag ook. En in maart herinneren wij dat een donker gekleurde jonge vrouw uit het Shatila kamp [Dalal Mughrabi], die niets anders wou accepteren dan haar staat te vestigen tussen Jaffa en Libanon, op haar speciale manier. Die jonge vrouw vocht samen met haar kameraden totdat haar munitie op was.

Ja, maart is vereerd met dit Palestijnse bloed …
Zij [de Israëliërs] houden zichzelf voor de gek als ze denken dat de onderhandelingen onze enige mogelijkheid zijn.

Laat de jongeren naar mij luisteren.
Allah, vereer ons met martelaarschap. Allah, geef ons de eer om een deel te zijn van de optocht van de martelaren.”

 

Toelichting:
Dalal Mughrabi leidde de meest dodelijke terreuraanslag in de geschiedenis van Israël, in 1978. Zij kaapte met andere terroristen een lijn bus en doodde 37 burgers, waarvan 12 kinderen.

-- Reacties gesloten.