• Zondag, 22 Oktober 2017
  • 2 Heshvan, 5778

Likoed Nederland

Lijfwacht: Arafat loog altijd als hij terreur veroordeelde

Maandag, April 7, 2014 / Last Modified: Donderdag, Augustus 11, 2016

Gesprek met Mohammed Al-Daya, de vroegere lijfwacht van Jasser Arafat, in een interview met de Arabische televisie van de BBC, uitgezonden op 3 april 2014.

Muhammad Al-Daya bevestigt dat Arafat altijd loog als bomaanslagen in Israël veroordeelde. Niet echt een verassing, maar toch nieuws dat dit nu uit de kring rond Arafat wordt toegegeven. Het liegen werd zelfs nog beloond met de Nobelprijs voor de vrede ….

 

Interviewer: “Ariel Sharon zei altijd dat Arafat een pathologische leugenaar was. Ook veel politici die contact hadden met Arafat zeiden dat hij een uitstekende leugenaar was.”

Muhammad Al-Daya: “In de Islam mag u in drie gevallen liegen: om twee mensen met elkaar te verzoenen …”

Interviewer: “In het belang van de verzoening.”

Muhammad Al-Daya: “Als je vrouw lelijk is, is het toegestaan om haar te vertellen dat ze is de mooiste vrouw in leven. Het derde geval is de politiek. In de politiek mag je liegen.”

Interviewer: “Dus u bevestigt het ..”.

Muhammad Al-Daya: “Ja.”

Interviewer: “Dus hij loog in uw aanwezigheid?”

Muhammad Al-Daya: “Abu Ammar [Arafat]? Ja.
Als er een bomaanslag in Tel Aviv was bijvoorbeeld, zou hij zeggen … Dit zou gebeuren als gevolg van druk, vooral door president Hosni Mubarak. Mubarak belde dan Arafat en zei tegen hem: ‘veroordelen, of ze zullen u klem zetten.’

Arafat zei dan tegen Mubarak: ‘Meneer de president, wij hebben martelaren. Zij [de Israëli’s] vernietigen ons. Zij slachten ons af.’
Maar Mubarak zei dan tegen hem: ‘Veroordelen, of ze zetten je klem.’

Dan veroordeelde Arafat de bomaanslag op zijn eigen speciale manier, door te zeggen: ‘Ik ben tegen het vermoorden van burgers.’ Maar dat was niet waar.”

-- Reacties gesloten.