• Woensdag, 20 September 2017
  • 29 Elul, 5777

Likoed Nederland

Hoe Joodse kinderen worden aangevallen op de Tempelberg

Vrijdag, Mei 23, 2014 / Last Modified: Zondag, Mei 25, 2014

Tekst van Israel Today.

Wanneer een groep religieuze Joden toestemming krijgt om de Tempelberg in Jeruzalem te bezoeken, dan grenst de reactie van de islamitische gelovigen meestal aan openlijk geweld.

Aan Joden (en christenen) wordt vaak de toegang tot de Tempelberg ontzegd door de Israëlische politie, uit angst voor islamitische vijandigheden. En zelfs wanneer aan groepen toegang worden verleend, zijn de meesten niet gemakkelijk als Joden te herkennen. (De meeste orthodoxe Joden geloven dat het verkeerd is om de Tempelberg te betreden, want zij zouden per ongeluk het terrein van het ‘Heilige der Heiligen’ kunnen betreden, en zij bezoeken de Tempelberg niet).

Maar zo af en toe bezoekt een orthodox-Joodse groep de heiligste plaats van het Jodendom. En bij dit bezoek worden de Joden ‘gewoonweg schandalig’ behandeld door de aanhangers van de zogenaamde ‘religie van de vrede’.

In de volgende video zie je hoe een dergelijke groep wordt lastiggevallen en zelfs aangevallen door een grote moslimmenigte, terwijl Israëlische politieagenten wanhopig proberen de orde te handhaven. Bij de groep Joodse bezoekers zijn een aantal kinderen, die je op verschillende momenten in de video ziet huilen en zich angstig vastklampen aan hun ouders.
Een van de volwassenen in de groep probeert de kinderen te kalmeren met de woorden: ‘Wees niet bang! Wees niet bang! Dit is onze plek!’

 

Moslims bidden richting Mekka - zelfs op de TempelbergMoslims bidden richting Mekka – zelfs op de Tempelberg

-- Reacties gesloten.