• Woensdag, 20 September 2017
 • 29 Elul, 5777

Likoed Nederland

Massamoordenaars opnieuw verheerlijkt door partij van Abbas

Zondag, Juni 22, 2014 / Last Modified: Maandag, Juni 23, 2014

Video van Fatah. Nederlandse tekst: Brabosh, 22 juni 2014.

al-aqsa brigade

Fatah – de partij van de ‘gematigde’ Palestijnse president Abbas – heeft ook een gewapende terreurvleugel, de beruchte Al Aqsa Martelaren Brigades. Die werd opgericht door Jasser Arafat zowel in Gaza als op de Westbank.

Naast Hamas, Islamitische Jihad en andere terreurgroepen, prijken ook de Martelaren Brigades tot op vandaag op de zwarte lijst van verbonden terreurgroepen van de Europese Unie, met inbegrip van landen zoals België en Nederland.
Hierover ondervraagd door de buitenlandse pers reageerde Mahmoud Abbas bijzonder geërgerd en hij verklaarde zonder blikken of blozen “dat hij die gewapende terreurvleugel van zijn partij reeds in 2008 had opgedoekt.”

Zoals gewoonlijk liegt Abbas natuurlijk weer eens.

De Al Aqsa Martelaren Brigades zijn nog steeds springlevend en actief, en staan tot op vandaag op de loonlijst van Al Fatah, betaald uit de Palestijnse kassa die regelmatig wordt bijgevuld met vele miljoenen Westerse euros en Amerikaanse dollars.

De terreurgroep die volgens Mahmoud Abbas al zes jaar niet meer bestaat, publiceerde op de officiële Facebookpagina van Al Fatah, waarvan Mahmoud Abbas de voorzitter is, op 14 mei 2014 een videoclip onder de titel “De Revolutionairen van het Land”.

In deze korte 3 minuten durende documentaire van de Al Aqsa Martelaren Brigades, worden een hele reeks daders van beruchte aanslagen als helden opgehemeld, van aanslagen die in de loop der jaren door diverse Palestijnse terreurgroepen werden uitgevoerd – met inbegrip de aanslagen die werden gepleegd door de Martelaren Brigades zelf.

Vergeet wat Palestijnse en andere Arabische leiders in het openbaar in het Engels zeggen. Luister naar waar ze in het Arabisch aan eigen volk en achterban te vertellen hebben. Uw perceptie ten aanzien van het Israëlisch-Arabisch conflict en de werkelijke oorzaken hiervan kunnen hierdoor een heel andere dimensie krijgen.

Het bewijst het gelijk van de petitie van Likoed Nederland aan de Tweede Kamer stelt: “Dat de Palestijnse Autoriteit systematisch Jodenhaat preekt en geweld tegen Joden verheerlijkt.”

 

Teken deze petitie – kan ook anoniem:
Geen cent meer naar moordenaars en kidnappers.

Gedeelte van de film van de Al Aqsa Martelaren Brigades: “De Revolutionairen van het Land”, gepubliceerd op de officiële Facebookpagina van Al Fatah op 14 mei 2014:

Presentator: “De helden Jasser Arafat, Abu Jihad, Abu Iyad [aartsterroristen die verantwoordelijk zijn voor de moord op talloze Israëliërs]… en anderen die de campagne tegen de Zionistische vijand [lees: de Joden] overal in stand hebben gehouden: De grote operaties [lees: terreuraanslagen] bereikten de kusten van Tel Aviv: Dalal Mughrabi [buskaping van 1978, 37 mensen vermoord] en de Dimona operatie [buskaping van 1988, 3 mensen vermoord]. Zij werden eveneens overzee uitgevoerd om gevangenen uit de cel te krijgen. De wereld hield even op met draaien in het zicht van de München operatie [de moord op 11 Israëlische atleten op de Olympische Spelen van München, 1972].“

– Een fragment wordt afgedraaid uit de film “21 Hours at Munich” over de moord op de 11 Israëlische atleten op de Olympische Spelen te München van 1972.

Presentator: “De Al-Aqsa Martelaren Brigades werden opgericht in 2000 op de West Bank en in de Gazastrook, op bevel van wijlen de martelaar Jasser Arafat, als zijnde de militaire vleugel van Al Fatah [waarvan Mahmoud Abbas de voorzitter is]. De triomfantelijke Brigades begonnen hun militaire operaties tijdens de tweede Intifada, de Al-Aqsa Intifada [de terreurcampagne van de Palestijnse Autoriteit van 2000 tot 2005]. Zij hebben aangezet tot een reeks kwaliteitsvolle operaties en Martelaardom-zoekende operaties [lees: zelfmoordaanslagen] tegen de Zionistische entiteit, door de nederzettingen aan te vallen en het uitvoeren van Martelaardom-zoekende operaties in de bezette gebieden. Zij [de Al-Aqsa Martelaren Brigades] blonken overal uit tijdens elke aanslag.”

– Beelden worden getoond van de zelfmoordbommenlegster Wafa Idris, terrorist Muhammad Al-Qasir, zelfmoordbommenlegger Ayyat Al-Akhras, terrorist Baha’ al-Din Said en zelfmoordbommenlegger Nabil Massoud.

Presentator: “De Al-Aqsa Martelaren Brigades zijn een voortzetting van de lange strijd [tegen de Joden in Israël en overal elders in de wereld], geplaveid door de Al Fatah beweging, beginnende met het eerste optreden [de bomaanslag op Israël’s Nationale Water Voorziening in 1965], die het ware verzet heeft gecreëerd, die de bezetting deed opschrikken door een reeks van operaties die de Zionistische [entiteit] recht in het hart raakten… De Al-Aqsa Martelaren Brigades houden nog steeds de vinger op de pal [van het geweer]. Zij hebben revolutionairen en zoekers naar het Martelaardom ‘die trouw zijn aan hun verbond met Allah.’ [Koran].”

Tot zover de boodschap van de Al Aqsa Martelaren Brigades die volgens Mahmoud Abbas “niet meer bestaan”. Hieronder een beknopte toelichting bij enkele van de hierboven geciteerde terroristen en aanslagen:

 • Abu Jihad (Khalil Al-Wazir) was een van de oprichters van Fatah en plaatsvervanger van Jasser Arafat. Hij leidde de militaire vleugel van de PLO terreurorganisatie en organiseerde vele dodelijke Fatah terreur aanslagen. Deze aanvallen, waarbij in totaal 125 Israëli’s werden gedood, omvatte ook de meest dodelijke in de Israëlische geschiedenis – de kaping van een bus en het doden van 37 burgers, 12 van hen kinderen.
 • Abu Iyad (Salah Khalaf) – oprichter van Fatah en hoofd van de terroristische organisatie Zwarte September. Aanvallen die hij plande, omvatten de moord op 11 Israëlische atleten tijdens de Olympische Spelen van München (5 september 1972) en de moord op twee Amerikaanse diplomaten in Soedan (1 maart 1973).
 • Dalal Mughrabi leidde de meest dodelijke terreuraanslag in de geschiedenis van Israël, bekend als het Kustweg Bloedbad in 1978, toen zij en andere Fatah terroristen twee lijnbussen op Israël’s Kustweg kaapten en 37 burgers doodden, waarvan 12 kinderen, en meer dan 70 verwondden.
 • Moederbus aanval – Op 7 maart 1988, 3 terroristen kaapten een bus en vermoordden drie passagiers – Miriam Ben-Yair, Rina Shiratky en Victor Ram. De aanval wordt aangeduid als de Moederbus aanval, omdat veel van de passagiers waren werkende moeders. De terroristen werden allemaal gedood door een Israëlische terrorismebestrijdingseenheid die de bus bestormde.
 • Olympische Spelen van München. Het bloedbad van München – Een terroristische aanslag gepleegd door de Palestijnse terreurorganisatie Zwarte September tijdens de Olympische Zomerspelen 1972 in München waar zij 11 leden van het Israëlische Olympische team vermoordden.
 • Het bombarderen van de Israëlische waterleiding – Op 1 januari 1965 legden Palestijnse terroristen een bom bij de centrale toevoer van de Israëlische Waterleiding. Dit was de eerste aanval tegen Israël die door Fatah werd uitgevoerd. Fatah verwijst naar de aanval als de “Intilaqa”, wat betekent “de lancering” van Fatah.
 • Ayyat Al-Akhras – de jongste vrouwelijke Palestijnse zelfmoordenaar (17 jaar). Ze doodde 2 Israëli’s en verwonde er 28 bij een zelfmoordaanslag in de buurt van een supermarkt in Jeruzalem op 29 maart 2002.
 • Nabil Mas’oud – een terrorist van de Al-Aqsa Martelaren Brigades (de militaire vleugel van Fatah) die samen met Mahmoud Salem van de Izz A-Din al-Qassam Brigades (Hamas ‘militaire vleugel), een dubbele zelfmoordaanslag uitvoerde in de haven van Asjdod op 14 maart 2004, waarbij 10 mensen werden gedood en 13 gewond.
 • Wafa Idris was de eerste Palestijnse vrouwelijke zelfmoordterrorist. Ze doodde één Israeli en verwonde er meer dan 100 met haar aanval in het centrum van Jeruzalem, op 27 januari 2002. Als vrijwilliger voor de Palestijnse Rode Halve Maan, was ze in staat om de veiligheidsmaatregelen van Israël te omzeilen en naar Jeruzalem te reizen in een Palestijnse ambulance.
 • Bahaa Al-Din Abu Sa’id – Terrorist die behoren tot de Al-Nasser Salah al-Din Brigades, de militaire vleugel van de Popular Resistance Committees. Op 18 november 2000, Sai’d drong binnen in een Israëlische legerpost in de buurt van Kfar Darom in de Gazastrook, waarbij 2 doden vielen. Abu Sa’id werd gedood in het daaropvolgende vuurgevecht.

 

-- Reacties gesloten.