• Woensdag, 20 September 2017
  • 29 Elul, 5777

Likoed Nederland

Palestijnse Autoriteit: boycot-activisten zijn criminele relschoppers

Maandag, Juni 2, 2014 / Last Modified: Vrijdag, Juni 6, 2014

Door Khaled Abu Toameh, Arabisch journalist. Ingekorte vertaling: Likoed Nederland, 2 juni 2014.

rolling stonesEen woordvoerder van de Palestijnse Autoriteit in Ramallah heeft verklaard dat de boycotbeweging een imago creëert dat de Palestijnen allemaal radicalen zijn, die niets liever willen dan Israël beschadigen!

Op universiteiten in de VS, Canada, Australië en Europa worden ze gezien als helden die zich inzetten voor de rechten van den Palestijnen. Hoe ironisch dat zij door de Palestijnse Autoriteit nu ook worden gezien als onruststokers en wetsovertreders.

De Palestijnse Autoriteit zegt nu dat leden van de BDS (boycot, delegitimering en sancties) beweging de indruk wekken dat Palestijnen niet in vrede geïnteresseerd zijn!
Zo zijn zij er in geslaagd om een aantal bijeenkomsten in Ramallah en Oost-Jeruzalem om vrede te bevorderen tussen Israëli’s en Palestijnen te verhinderen.

Ook is de Palestijnse Autoriteit bang dat de BDS-beweging de betrekkingen schaadt van de Palestijnen met andere landen. Het meest recente voorbeeld was een paar weken geleden, toen activisten het optreden van een Indiase dansgroep in Ramallah verstoorden.
Dit deden zij omdat de dansgroep ook in Israël was opgetreden, waardoor zij zich in hun ogen schuldig hadden gemaakt aan het “normaliseren van de betrekkingen met Israël”.

Echter, het optreden werd ook bijgewoond door topmensen in de Palestijnse Autoriteit, die door de rel ernstig in verlegenheid werden gebracht.

Daarom werden – voor het eerst – vier prominente BDS-activisten gearresteerd. Zij worden strafrechtelijk berecht voor “het organiseren van rellen en verstoring van de openbare orde.”

De oprichter van de BDS beweging Omar Barghouti verweet daarop de Palestijnse Autoriteit zich te laten ringeloren door Israël.
Die kritiek op de Palestijnse Autoriteit is de reden dat ook president Abbas zich tegen de beweging heeft gekeerd. Op een vraag van journalisten vorig jaar zei hij: “Wij zijn tegen een boycot van Israël.”

Het is nu afwachten of de BDS supporters in de wereld de boodschap zullen begrijpen en overnemen: dat BDS niet alleen anti-Israël is, maar ook anti-Palestijns en anti vrede.

-- Reacties gesloten.