• Zaterdag, 23 September 2017
  • 3 Tishri, 5778

Likoed Nederland

De moordenaars van de tieners wacht een royale beloning – dankzij ‘ontwikkelingshulp’

Dinsdag, Juli 1, 2014 / Last Modified: Zondag, Februari 21, 2016

Persbericht van Likoed Nederland, 1 juli 2014.

eyal candles

Israël is de daders van de brute kidnapping en moord van drie Israëlische tieners op het spoor en zal deze vermoedelijk snel arresteren.
Die gevangenschap geeft hen dan recht op een megasalaris van de Palestijnse Autoriteit, dat direct maandelijks op hun bankrekeningen zal worden gestort.

Immers, hoe erger de misdaden van Palestijnse terroristen, hoe langer de gevangenisstraf, des te hoger het salaris dat zij maandelijks krijgen van de Palestijnse Autoriteit.

Dat geldt ook voor de moordenaars van kinderen, zoals eerder de terroristen die in 2011 de ouders en drie kinderen van de familie Fogel vermoordden, en daarbij de baby zelfs onthoofdden.
Ook zij krijgen een topsalaris als beloning en worden als helden gepresenteerd op de officiële Palestijnse televisie.

Dit is volstrekt strijdig met de letter en geest van de gesloten vredesakkoorden, die door de EU zijn gegarandeerd.
Toch wordt deze aanmoediging en beloning van oorlogsmisdaden mogelijk gemaakt door de massale begrotingssteun van de EU en Europese donoren, zoals Nederland.

Minister Timmermans verschuilde zich in zijn antwoorden op Kamervragen op 13 juni 2014 hierover achter een rookgordijn: “De kwestie kan niet worden losgezien van de bredere context van het Palestijns-Israëlisch conflict.”
Als nu juist iets nodig is om dit conflict en alle andere conflicten in het Midden-Oosten op te lossen, is het duidelijk maken dat welbewuste moord op burgers onaanvaardbaar is – of dat nu Joden, homo’s, christenen, soennieten of sjiieten zijn.

De moord op de tieners is door minister Timmermans veroordeeld: “Ik hoop dat de daders snel worden gevonden en voor de rechter verantwoording afleggen voor deze laffe gruweldaad.”
Maar voegt hij ook zelf de daad bij deze woorden? Gaat hij nu wel tegen de Palestijnse Autoriteit zeggen dat aanmoediging en beloning van moord onaanvaardbaar is? Dat veroordeling door de rechter geen megasalaris meer mag betekenen?
Dus dat de massale begrotingssteun ophoudt, tenzij het betalen van megasalarissen aan Palestijnse terroristen stopt?

 

Eyal Yifrah, Gilad Shaar, Naftali Fraenkel

 

Zie ook: Verbijsterende antwoorden minister Timmermans: geen rem op salarissen voor Palestijnse terroristen. 

Veel Nederlanders vinden het royaal belonen van moordenaars van Israëlische kinderen en baby’s onbegrijpelijk.
Een online petitie – van Likoed Nederland aan de Tweede Kamer – tegen de salarisbetalingen aan terroristen heeft in twee weken 1.500 handtekeningen gekregen.
Klik hier om ook te tekenen.

-- Reacties gesloten.