• Woensdag, 20 September 2017
  • 29 Elul, 5777

Likoed Nederland

Het gaat niet om de blokkade, het gaat om de bevrijding van Jeruzalem

Vrijdag, Augustus 29, 2014 / Last Modified: Donderdag, Maart 23, 2017

Gedeelte van een openbare toespraak van Hamas woordvoerder Sami Abu Zuhri, uitgezonden op Al-Aqsa televisie (Hamas, Gaza) op 17 augustus 2014.

Door sommige pro-Palestijnen wordt het voorgesteld of Hamas met zijn eindeloze, jarenlange rakettenregen een einde aan de ‘blokkade’ wil bereiken.

Dat is natuurlijk een onzinnige voorstelling, die oorzaak en gevolg omdraait. Want de blokkade betreft nu juist alleen wapens en materialen voor raketten. En die is ingesteld als reactie op de raketten.
Als er vanuit Gaza geen raketten meer zouden worden geschoten, was er geen blokkade nodig.

Maar het gaat natuurlijk helemaal niet om die wapenblokkade, zoals de woordvoerder van Hamas in deze toespraak zelf zegt.
Het gaat om “de bevrijding van Jeruzalem” – de vernietiging van Israël.

Veelzeggend is dat hij ‘Khaybar’ daarbij noemt. Dat was een Joodse stad, niet ver van Medina in het huidige Saoedi-Arabië. Het werd door Mohammed veroverd en de bewoners werden door zijn opvolger verdreven.

 

Hamas woordvoerder Sami Abu Zuhri:

“De tijd is voor ons gekomen ons om te zeggen dat onze oorlog in werkelijkheid niet is gericht op het openen van de grensovergangen. Onze echte oorlog is gericht op de bevrijding van Jeruzalem, als Allah het wil.

Khaybar, Khaybar o joden – Khaybar Khaybar, o Joden.

Het leger van Mohammed is zijn terugkeer begonnen.

Oorlog – we zijn allemaal in oorlog.
Oorlog – we zijn allemaal in oorlog.

De oorlog zal voorduren.

Echter, het is tijd voor ons om te zeggen dat het niet alleen de blokkade is die wordt afgewezen door onze mensen.
Onze mensen weigeren om de voortdurende ontheiliging van ons land door de bezetter te aanvaarden [dat er Joden aanwezig zijn].

Daarom is met ingang van vandaag, de strijd niet meer gericht op de opening van een grenspost hier of daar, maar op de bevrijding van ons Palestijnse land. Dit is de waarheid, die Netanjahoe zou moeten begrijpen.

We zijn meer vastberaden geworden om die bevrijdingsoorlog te voeren, om een einde te maken aan de nederzettingen en de judaïsering, en om ons land en de heilige plaatsen te bevrijden.

We zijn meer vastberaden geworden om dat te doen, door de grote overwinning van onze strijders in deze heldhaftige oorlog.”

message hamas

-- Reacties gesloten.