• Donderdag, 21 September 2017
  • 1 Tishri, 5778

Likoed Nederland

De nep-vluchtelingen van de VN

Zondag, November 23, 2014 / Last Modified: Dinsdag, November 25, 2014

Door Lawrence Solomon. Vertaling: Likoed Nederland, 23 november 2014.

Een Palestijns 'vluchtelingenkamp' in Gaza. Geen echte vluchtelingen en geen kamp.Een zogenaamd Palestijns ‘vluchtelingenkamp’ in Gaza. Er wonen echter nauwelijks oorspronkelijke vluchtelingen, alleen hun nakomelingen. En het is geen kamp maar een woonwijk.

In de omgekeerde wereld van UNRWA [de VN organisatie voor Palestijnse vluchtelingen], groeit het aantal vluchtelingen alleen maar.

Raadsel: Je bent een Amerikaans staatsburger, geboren en getogen in de VS, en je hebt nog nooit een voet buiten jouw land gezet. Toch ben je ook een vluchteling uit een ver land. Hoe kan dat?
Hint: Je ouders en grootouders zijn ook Amerikanen en ze zijn ook vluchtelingen.
Nog een hint: Uw kinderen, van u en uw Amerikaanse echtgenote, zijn ook vluchtelingen, en als ze oud genoeg zijn om zelf kinderen te hebben, zullen hun kinderen ook vluchtelingen zijn.

Dit is geen strikvraag. Dergelijke vluchtelingen bestaan op deze planeet, niet alleen in de VS, maar ook in Canada en andere landen. In feite zijn er miljoenen vluchtelingen op deze planeet die nog nooit op de plek zijn geweest van waaruit zij worden geacht te zijn gevlucht.
Maar er is slechts één plek op deze planeet waar deze miljoenen personen van afkomstig zijn – Israël en de Palestijnse gebieden – en er is maar één “volk” op deze planeet die voor zichzelf voor en hun kinderen deze vluchtelingenstatus tot in de eeuwigheid hebben – Palestijnen.

Deze bizarre alternatieve werkelijkheid komt door een creatie van de Verenigde Naties, die de hulpverlening van de Verenigde Naties en de Aid Works Agency for Palestine Refugees in het Nabije Oosten heeft opgericht, oftewel UNRWA. UNRWA moet niet worden verward met het VN-agentschap voor echte vluchtelingen, de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor de vluchtelingen, die zich bezighoudt met hartverscheurende verschrikkingen zoals die tegenover de wanhopige Christenen, Yezidi’s en andere minderheden die op de vlucht zijn voor ISIS.

In tegenstelling tot de echte vluchtelingenorganisatie van de VN, die een vluchteling definieert als iemand die op de vlucht “wegens een gegronde vrees voor vervolging wegens zijn ras, godsdienst, nationaliteit, het behoren tot een bepaalde sociale groep of zijn politieke overtuiging,” blaast de UNRWA door haar eigen definitie de aantallen vluchtelingen enorm op – door ook economische vluchtelingen mee te tellen.
Mensen die Israël of de Palestijnse gebieden om economische redenen vertrokken nadat de oorlog uitbrak tussen Israël en de Arabische staten in 1948. Iedereen die in Israël of de Palestijnse gebieden had geleefd van 1946 tot 1948 kwam in aanmerking voor de vluchtelingenstatus.

Terwijl het VN-agentschap voor echte vluchtelingen de vluchtelingenstatus beëindigt als mensen zich succesvol vestigen in andere landen en daar een nieuw leven opbouwen, groeit in de bizarre omgekeerde wereld van UNRW het aantal vluchtelingen alsmaar verder – van naar schatting 750.000 in 1948 tot maar liefst 7.000.000 vandaag.
Dat komt omdat de UNRWA impliciet een “recht op terugkeer” – de terugkeer van Palestijnse vluchtelingen naar Israël als haar doelstelling beschouwt. In 2030 is het aantal Palestijnse vluchtelingen naar verwachting gegroeid tot 8,5 miljoen en in 2060 zelfs tot 20 miljoen.

Als de echte vluchtelingenorganisatie van de VN de telling had verzorgd, dan zou het aantal Palestijnse vluchtelingen zijn geslonken tot hoogstens 50.000 vandaag de dag, minder dan 1% van het geclaimde aantal.
Als de echte vluchtelingenorganisatie van de VN de leiding had gehad inzake de hervestiging, zouden er vrijwel geen Palestijnse vluchtelingen over zijn vandaag de dag, omdat ze net als andere vluchtelingen na verloop van tijd met succes geherhuisvest zouden zijn.

De bizarre UNRWA wereld beschikt over maar liefst 30.000 medewerkers, van wie bijna allen Palestijnen zijn, waardoor het de grootste werkgever is in de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, met uitzondering van de overheid, en een belangrijke bron van politieke bescherming. Het is in feite niet een onafhankelijk agentschap van de VN, maar een orgaan van de Palestijnse Autoriteit op de Westelijke Jordaanoever en Hamas in Gaza.

Het is dus niet verrassend dat de UNRWA faciliteiten al lang geleden terroristische bases werden, volgens de in Beiroet gevestigde Journal of Palestine Studies. Deze visie wordt ondersteund door James Lindsay, een voormalig juridisch adviseur en algemeen raadgever counsel aan de UNRWA, en voormalig UNRWA commissaris Peter Hansen, die CBC vertelde: “Ik ben er zeker van dat er Hamas-leden op de UNRWA loonlijst staan” en “Ik zie dat niet als een misdaad.”

Zulke openhartige opmerkingen over de rol van Hamas in de UNRWA faciliteiten in Gaza verklaren waarom UNRWA scholen gebruikt geworden als opslagplaatsen voor raketten, waarom UNRWA docenten bij ’s nachts raketten maken, waarom UNRWA ziekenhuizen heimelijk ook fungeren als commandocentra voor terreuraanslagen.
En waarom UNRWA vluchtelingen huisvesten in dichtbevolkte gebieden, zodat zij dienen als kanonnenvoer. In plaats van het verplaatsen van de vluchtelingen uit de gevarenzone, zoals de echte vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties doet, is UNRWA juist gespecialiseerd in het verplaatsen van die mensen naar het gevaar toe.

Mede door de terroristische activiteiten van de UNRWA, hebben de leden van het Amerikaanse Congres – de grootste financier van de UNRWA – gedreigd de financiering te stopen. Twee jaar geleden is Canada al feitelijk gestopt met de financiering van UNRWA.

Hoewel veel Palestijnse ‘vluchtelingen’ in het Westen leven – in de VS wonen er naar schatting 250.000, in Canada 50.000 – wonen de meeste Palestijnen in het Midden-Oosten in slechte omstandigheden, ongeveer een derde van hen in door de UNRWA beheerde vluchtelingenkampen. In plaats van te focussen op de behoeften van de originele, echte vluchtelingen, zoals de echte vluchtelingenorganisatie van de VN deed met vluchtelingen uit alle andere delen van de wereld, zorgt UNRWA er al tientallen jaren voor dat Palestijnen vluchtelingen blijven, net als hun nakomelingen. Zij blijven in onzekerheid, pionnen in een politiek spel dat miljoenen Palestijnen verhindert om een productief nieuw leven voor zichzelf op te bouwen.

Laatste raadsel: Wie profiteert het meest van het bestaan van de UNRWA?

  1. De gemiddelde Palestijnen, die geen realistisch vooruitzicht heeft op een lonend leven in de UNRWA vluchtelingenkampen, of
  2. De volgende generatie van de Palestijnen, die zijn geïndoctrineerd door de UNRWA scholen om hun joodse buren te haten en aangemoedigd worden om carrière te maken als zelfmoordterroristen, of
  3. Hamas en andere Palestijnse extremisten, die dankzij de UNRWA berekeningen de fictie van miljoenen Palestijnse Vluchtelingen kunnen voeden, zodat het volk ontevreden zal blijven, waardoor de radicalen de macht kunnen blijven houden.

Dit laatste raadsel is niet moeilijk op te lossen.

-- Reacties gesloten.