• Dinsdag, 24 Oktober 2017
  • 3 Heshvan, 5778

Likoed Nederland

De Joden moeten de Klaagmuur opgeven

Maandag, December 8, 2014 / Last Modified: Woensdag, December 10, 2014

Uitzendingen van de officiële Palestijnse televisie op 7 november en 3 december 2014.temple mount forfeit

De officiële Palestijnse televisie blijft de Arabieren ophitsen met de heiligdommen op de Tempelberg.

Waar Israël haar best doet om de gemoederen te kalmeren, blijft de Palestijnse Autoriteit ophitsen, om zo nieuw geweld aan te veroorzaken.
Zo verklaren topfiguren van de Palestijnse Autoriteit op de Palestijnse televisie dat Israëli de Al-Aqsa moskee op de Tempelberg in Jeruzalem wil vernietigen en dat Joden de Klaagmuur moeten opgeven – de heiligste plaats voor hun gebeden – omdat het een islamitische heilige plaats zou zijn.

 

De vertaling van een toespraak van de Palestijnse minister voor Religieuze Zaken, sjeik Yusuf Idais op de officiële Palestijnse televisie op 3 december 2014:

“Alles wat Israël wil is de heilige stad te verjoodsen, om de Al-Aqsa moskee over te nemen, die te vernietigen en daar de zogenaamde Tempel te herbouwen.
Onder Jeruzalem is een netwerk van Israëlische tunnels. Gisteren hoorde ik dat Israël zelfs een ondergrondse markt onder de Jaffa Poort heeft, die vele bewoners trekt om daar te winkelen.”

 

De speciale adviseur bij president Abbas voor religieuze en Islamitische Zaken en tevens de hoogste islamitische rechter op de Westbank, Mahmoud Al-Habbash, in uitzending op de officiële Palestijnse televisie op 7 november 2014:

“Alles van de Al-Aqsa moskee, met inbegrip van haar pleinen, haar stenen banken, gebedsruimtes en muren, met inbegrip van de Al-Buraq Muur [islamitische naam voor de Klaagmuur], met inbegrip van de gezegende Al-Buraq Muur – dat is allemaal onvervreemdbaar islamitische bezit.
Dit alles is onvervreemdbaar islamitisch bezit en land. Het is aan niemand toegestaan om dit te verkopen of erover te onderhandelen of ervan afstand te doen.
Het is van ons en zal van ons blijven. De bezetting [Israël] is degene die het zal moeten verlaten.”

-- Reacties gesloten.