• Woensdag, 20 September 2017
  • 29 Elul, 5777

Likoed Nederland

Europa beloont Palestijnse vredessabotage en terreur

Woensdag, December 17, 2014 / Last Modified: Dinsdag, Januari 13, 2015

Likoed Nederland, 17 december 2014.

Hamas anniversary parade 2014Kinderen vierden dit weekend de verjaardag van Hamas, waar in toespraken weer werd opgeroepen om Israël te vernietigen.

Het Europese parlement heeft in grote meerderheid voor de erkenning van een Palestijnse staat.
De motie heeft geen enkele inhoudelijke betekenis, want het Europese parlement kan helemaal geen staten erkennen, zoals de CU-SGP fractie twitterde.

Desalniettemin is het slecht nieuws, zegt de fractie terecht in een verklaring:

“Deze symboolpolitiek berust enerzijds op de fictie van een reeds bestaande ´Palestijnse staat´ en ontmoedigt anderzijds de Palestijnse Autoriteit eindelijk serieuze onderhandelingen met Israël aan te gaan.
De resolutie laat bovendien na de ontwapening van alle terreurgroepen in de Gazastrook te agenderen. In een afzonderlijke resolutie werd daarvoor wel uitdrukkelijk gepleit.

Misleidend genoeg bouwt de resolutie op een tweede politieke fictie: de consolidering van het Palestijnse eenheidsfront tussen Fatah (Westelijke Jordaanoever) en de op de EU-terreurlijst geplaatste Hamas (Gazastrook). De realiteit op de Palestijnse grond toont een onverminderde machtsstrijd tussen Fatah en Hamas.
Luttele dagen geleden nog vierde Hamas haar 27e verjaardag met publieke oproepen aan de bevolking van de Westoever “zich allereerst te ontdoen van de verraders”, de Palestijnse Autoriteit. En passant blijft Hamas heer en meester in Gaza, vervolgt de jihad tegen de staat Israël en bedankt Iran voor alle financiële en militaire steun daarbij.

Verder wordt de EP-resolutie ontsierd door een grove feitelijke onjuistheid (“de grenzen van 1967” in plaats van de wapenstilstandslijnen) nota bene als grondslag voor de tweestatenoplossing van het Israëlisch-Palestijns conflict.

Met deze eenzijdige pro-Palestijnse toonzetting draagt het EP niet bij aan de urgente hervatting van het vredesproces in het Midden-Oosten, miskent het elementaire Israëlische veiligheidsbelangen en ondermijnt het de Europese rol in de regio.”

 

PVV europarlementariër Marcel de Graaff (PVV) twitterde:

“Het failliet van de EU is een feit: 498 parlementsleden steunen Hamas en Fatah door steun voor erkenning Palestijnse staat.”

 

De ChristenUnie-SGP en de PVV fractie stemden unaniem tegen de resolutie, de VVD was verdeeld.
De Europarlementariërs van CDA, PvdA, GroenLinks en D66 stemden unaniem voor de resolutie.

Zo wordt de weigering van de tweestatenoplossing en de weigering om het conflict te beëindigen door de Palestijnse president Abbas, beloond door Europa. Ook de Palestijnse terreur van dit jaar, vooral door Hamas, wordt beloond door Europa.

Datzelfde Europa pompt ook nog eens miljarden euro’s richting Hamas.
Vorige week nog werd een Europese ambassadeur in Israël er in een debat pijnlijk op gewezen dat Europa daarmee in strijd handelt met het internationaal recht.
Maar daarvoor had Europa vandaag een oplossing: het haalde het moordzuchtige Hamas simpelweg van de lijst van terroristische organisaties.

Want een organisatie die een tweede Holocaust wil op de Joden en daar de kinderen in Gaza mee hersenspoelt, is volgens Europa blijkbaar geen terreurorganisatie.

 

hamas treats

-- Reacties gesloten.