• Woensdag, 18 Oktober 2017
  • 28 Tishri, 5778

Likoed Nederland

De Koran zegt dat Joden varkens zijn en dat de zon om de aarde draait – dus is dat zo

Vrijdag, Februari 20, 2015 / Last Modified: Dinsdag, Oktober 4, 2016

Opinie-artikel van Likoed Nederland op De Dagelijkse Standaard, 20 februari 2014.

Er is weinig besef voor het feit dat de meeste moslims de Koran nog altijd volledig letterlijk nemen.
Hun islam is daarmee middeleeuws te noemen, en bevat dan ook middeleeuwse opvattingen zoals het moeten afhakken van handen van dieven en het stenigen van overspelige vrouwen.

Waar de katholieke kerk bijvoorbeeld circa twee eeuwen geleden ophield te ontkennen dat de aarde om de zon draait, kunnen orthodoxe moslims dat nog steeds niet – want de Koran zegt dat dit wel het geval is.
Dat dragen Saoedische officiële geestelijken dus uit uitleg van de in hun Koran.

Deze middeleeuwse opvattingen zijn ook aanwezig in de houding tegen niet-moslims. Daarom worden Joden als minderwaardig beschouwd, gelijk staand aan apen en varkers. Immers, dat staat zo in de Koran, drie keer zelfs.
Moslims in het Midden-Oosten worden hiermee gehersenspoeld. Het is wat de Palestijnen op hun officiële televisie ingeprent krijgen.

Het is bepaald geen goede basis voor het vreedzaam samenleven van Joden en moslims.

 

China muslimsChina blijkt onbereikbaar voor moslims

 

Hieronder de vertalingen van de beide uitzendingen:

“Iemand vraagt mij of de aarde beweegt, of dat die vast op zijn plek staat. Beweegt hij of niet?
De waarheid – zoals beschreven door onze geleerden imam Ibn Baz en sjeik Saleh Al-Fawzan – is dat de aarde gefixeerd is en niet beweegt.
Dit is in overeenstemming met de tekst van de Koran en is ook logisch.

Er is voldoende bewijs in de Koran dat het de zon is die om de aarde draait. Dit bewijs is gebaseerd op feiten.
Zij [de westerlingen] hebben allerlei theorieën, maar wij moslims hebben ook theorieën en hersenen.

Ten eerste, laten we aannemen dat wij van de luchthaven van Sharjah [Verenigde Arabische Emiraten] een vliegtuig nemen naar China. Volgt u mij? Let op. Laten wij zeggen dat dit de aarde is, en laten wij aannemen dat die draait. Als wij dan een internationale vlucht van Sharjah naar China nemen … U zegt dat de aarde draait, toch? Als het vliegtuig midden in de lucht zou stoppen, zou China er dan toch vanzelf naar toe komen? Heb ik gelijk of niet? Als de Aarde echt zou draaien – dan zou China vanzelf naar het vliegtuig komen.
Of laten wij dan aannemen dat de aarde de andere kant op draait – dan komt het vliegtuig nooit aan in China, hoe lang het ook vliegt. Omdat China ook ronddraait, kan je er nooit komen.

Ten tweede sprak Allah sprak over het [hemelse] huis bezoek [door engelen]. Deze woning is gelegen in de zevende hemel. De profeet Mohammed zei dat als dit uit de hemel zou vallen, dat op de Kaaba [islamitisch heiligdom in Mekka] zou zijn. Maar als de aarde zou draaien, zou het niet op de Kaaba vallen. Het zou in de oceaan of ergens anders op land vallen. Dit bewijst dat de aarde vast staat.

Zij [de Amerikanen] zeggen dat zij op de maan zijn geland, maar zij hebben er nooit een voet gezet of een blik op geworpen. Zij produceerden dat allemaal in Hollywood of ik weet niet waar. Zij zeiden dat zij naar de maan waren gegaan en wij moeten hun maar geloven.”

(Lezingen van de Saoedische islamitische geestelijke Bandar Al-Khaybari op een universiteit in de Verenigde Arabische Emiraten op 28 en 31 januari 2015. De geestelijke is verbonden aan het Saoedische ministerie van Islamitische Zaken in Medina, gepubliceerd op internet.)

 

 

“Veel moslims worden tegenwoordig benadeeld door een groep wiens harten werden verzegeld door Allah:
‘Hij maakte van hen [de Joden] apen en varkens en slaven van [valse] goden’ (citaat uit de Koran, 5:60).

Zij benadelen het leven van de ware gelovigen. Zij onthouden hen hun geld en verdienen er rente mee.”

(Vrijdagse preek van een islamitische geestelijke, uitgezonden op de officiële televisie van de Palestijnse Autoriteit op 30 januari 2015)

Eén reactie op “De Koran zegt dat Joden varkens zijn en dat de zon om de aarde draait – dus is dat zo

  1. […] wetenschappelijke kennis van Saoedische geestelijken bleek recent, toen een geestelijke college gaf hoe de zon rond de aarde draait. De kennis van Saoedische wetenschappers blijkt van vergelijkbaar […]

-- Reacties gesloten.