• Woensdag, 18 Oktober 2017
  • 28 Tishri, 5778

Likoed Nederland

Obama’s inmenging in Israëlische verkiezingen

Dinsdag, Maart 17, 2015 / Last Modified: Donderdag, Maart 19, 2015

Israel Today, 17 maart 2015.

obama bibi

De Amerikaanse Senaat is naar verluidt een onderzoek begonnen naar beschuldigingen dat de regering-Obama indirect, maar welbewust, een Israëlische campagne heeft gefinancierd, die gericht was op het ten val brengen van premier Benjamin Netanyahu.
Het heeft de meeste Israëli’s niet verbaasd.

Een anonieme bron vertelde Fox News zaterdag, dat de Permanente Subcommissie voor Onderzoeken van de Senaat een verzoek van twee partijen heeft geaccepteerd om te kijken naar beschuldigingen, dat het ministerie van Buitenlandse Zaken overheidssubsidies had verstrekt aan de organisatie OneVoice, die op zijn beurt de Israëlische volksbeweging V15 had opgericht en gefinancierd, waarvan het enige doel is om de Israëli’s aan te moedigen tegen Netanyahu te stemmen.

Vorige week stelde Netanyahu in een interview met Voice of Israel Radio, dat ook:

“Scandinavische regeringen miljoenen dollars hebben besteed aan een campagne om mij uit mijn functie te verwijderen.”

De regering-Obama had eerder beweringen, dat deze met opzet had bijgedragen aan verkiezingscampagnes gericht op het verdrijven van Netanyahu, zeer beslist afgewezen.

Maar uit een peiling die The Jerusalem Post vorige maand hield bleek dat de Israëli’s hier niet van overtuigd zijn, en dat een ruime meerderheid van 62 procent gelooft dat Obama zich met het Israëlische verkiezingsproces heeft bemoeid.

 

3 reacties op “Obama’s inmenging in Israëlische verkiezingen

  1. […] ander thema was dat buitenlandse regeringen via de organisatie V15 zich hadden gemengd in de Israëlische verkiezingen met het doel om een linkse regering in het zadel te helpen. Netanjahoe vermeed om namen te noemen […]

  2. […] er loopt inmiddels een onderzoek van de Amerikaanse Senaat naar de financiering door de regering Obama van de anti-Neta… Ook van Europese – vooral Scandinavische landen – is bekend dat zij allerlei linkse […]

  3. […] er loopt inmiddels een onderzoek van de Amerikaanse Senaat naar de financiering door de regering Obama van de anti-Neta… Ook van Europese – vooral Scandinavische landen – is bekend dat zij allerlei linkse groepen in […]

-- Reacties gesloten.