• Vrijdag, 22 September 2017
  • 2 Tishri, 5778

Likoed Nederland

Palestijnen ontsteld – door foto van islamitische politieagent

Zondag, Maart 8, 2015 / Last Modified: Dinsdag, Maart 10, 2015

Door Brabosh, 8 maart 2015.

israeli-arab-idf01

Bijgaande foto’s van een islamitische Israëlische politieagent bezorgen heel wat Palestijnen en andere Arabische moslims een barstende hoofdpijn.

De foto’s zijn van een islamitische Magavnik (een agent van de Israëlische grenspolitie) die diep in gebed is verzonken op zijn karpetje met een geopende Koran voor zich.

Een en ander kadert natuurlijk niet zo best in de permanente stroom van leugens en misleiding dat Israël een apartheidstaat zou zijn. Hun woede en frustratie valt dus best te begrijpen. De foto’s werden gepubliceerd op talloze Facebookpagina’s en voorzien van de meest waanzinnige commentaren en verdachtmakingen.

Een Palestijn uit het Balata ‘vluchtelingenkamp’ schreef “Ik weet niet wat ik hierop moet zeggen…”
Een andere gefrustreerde Palestijn schreef “dat het een spion is” hoewel het dan weer niet duidelijk is voor wie deze politieagent zou spioneren: voor hen of voor ons?
Anderen noemen hem “een verrader”, een “agent van de Mossad”, “geen echte” of “geen goede moslim” en meer van dat soort haatpraat.

Natuurlijk weet iedereen die een beetje vertrouwd is met Israël, dat foto’s zoals deze helemaal geen verrassing zijn. Wij begrijpen vanzelfsprekend dat vele Israëlische moslims bijzonder trots zijn om te dienen bij de grenspolitie en bij het Israëlische leger, want zoals iedereen weet bestaat er in Israël vrijheid van religie en vrije belijdenis ervan, van hoog tot laag en in alle echelons. Tot grote spijt voor wie het benijdt.

Voor om het even welke Jood, moslim, christen, Druus, Bedoeïen e.a., die loyaal de principes van de Joodse staat onderschrijft, ligt de weg naar zelfvervulling en -ontplooiing met inbegrip van het bereiken van topfuncties in Israël volledig open. Islamitische Arabieren hebben hun eigen partijen, kranten, organisaties, parlementsleden enz. in Israël, vrouwen hebben gelijke rechten.

Arabisch is in Israël de 2de landstaal, Arabische soldaten die toetreden tot het leger kunnen kiezen of zij hun eed van trouw afleggen door te zweren op de Tora, Bijbel of Koran en zo verder…

Noem mij slechts één ander land in het Midden-Oosten dat zelfs maar een halve millimeter in de buurt komt van de rechtsstaat Israël, de enige democratie in de Arabische en moslimwereld. Dat kan toch niet zo moeilijk zijn. Zou het?

 

israeli-arab-idf02

-- Reacties gesloten.