• Woensdag, 20 September 2017
  • 29 Elul, 5777

Likoed Nederland

Complotambtenaar Haifi opnieuw in de fout

Dinsdag, April 28, 2015 / Last Modified: Woensdag, April 29, 2015

Artikel van Likoed Nederland, 28 april 2015.

yasmina haifiZoals De Dagelijkse Standard afgelopen zondag meldde wil de ‘zionistisch-complot’ ambtenaar Yasmini Haifi ‘eerherstel’ en ‘schadevergoeding’.
Terecht constateerde redacteur Frank Verhoef dat dit behoorlijk dom is, want zij heeft die onzinnige “IS is zionistisch complot” uitspraken gedaan en daar is zij niet van vrijgesproken, hoewel zij dat zo probeert voor te stellen.

Het uiteindelijke oordeel was slechts dat die uitspraak onvoldoende grond was voor ontslag, maar wel voor voorwaardelijk strafontslag. Dit houdt in dat als zij opnieuw in de fout gaat, zij wel zal worden ontslagen.
In dat licht is haar verklaring op Facebook, zoals weergeven op Republiek Allochtonië interessant.

Uit die tekst blijkt dat zij nog achter haar tweet staat dat IS een zionistisch complot is:

“Het in twijfel brengen van de aard en ontstaansbasis van IS zoals deze door de mainstreammedia wordt gepresenteerd is geen complot denken maar een kritische kijk hebben op geopolitieke verhoudingen en gebeurtenissen.”

IS een zionistisch complot noemen is natuurlijk onzinnig in het kwadraat. Alsof al die moslimfundamentalisten uit de hele wereld toestromen om hoofden van ‘ongelovigen’ af te komen hakken om de Joden een plezier te doen.

Maar zij blijft die tweet dus verdedigen.

Terwijl een Duitse rechter recent vaststelde dat er wel degelijk sprake is van antisemitisme bij dit soort uitlatingen: “In de taal van antisemieten is ‘Zionist’ het codewoord voor ‘Jood’.”

Eurocommissaris Frans Timmermans bevestigde dit:

“Als je ziet op welke manier het oude antisemitisme weer groeit, gekoppeld aan een nieuw antisemitisme, dat zich verstopt achter antizionisme – maar dat in feite precies hetzelfde antisemitisme is – dan denk ik dat wij voor een grote uitdaging staan in de Europese samenleving.”

Kortom: Haifi zoekt opnieuw de publiciteit met haar walgelijke antisemitische complottheorie.

Dit doet zij terwijl zij een leidinggevende functie heeft bij het ministerie van Veiligheid en Justitie en nadat haar eerdere uitspraken al tot grote commotie en haar voorwaardelijke veroordeling hadden geleid. Daarmee laat zij dus nogmaals zien dat zij niet geschikt is voor haar functie.

Want premier Rutte was erg duidelijk met zijn uitspraak: “Laat glashelder zijn: voor antisemitisme is in Nederland geen plaats.” Dan geldt dan toch zeker bij ambtenaren, met een voorbeeldfunctie.

Trouwens, deze nieuwe uitspraken van Haifi houden toch recidive in? Daar is toch de sanctie strafontslag voor bepaald?

-- Reacties gesloten.