• Zaterdag, 21 Oktober 2017
  • 1 Heshvan, 5778

Likoed Nederland

Linkse afkeer tegen Israël onbegrijpelijk

Maandag, Juni 29, 2015 / Last Modified: Woensdag, Juli 1, 2015

Opinie-artikel van Likoed Nederland in het Reformatorisch Dagblad, 29 juni 2015.

Hamas did nothing

Van 2006 tot 2010 hebben duizenden Nederlandse militairen gediend in de Zuid-Afghaanse regio Uruzgan.

De resultaten die zijn behaald, zijn iets om trots op te zijn. Een volledig provinciaal ziekenhuis is opgericht, meer dan 3000 politieagenten zijn opgeleid en het aantal meisjes dat naar school gaat is gestegen van 385 in 2002 naar 7588 in 2010.

Er zijn echter ook fouten gemaakt tijdens deze missie. Meer dan tachtig Afghaanse burgers zijn volgens het Nederlandse ministerie van Defensie tussen 2006 en 2010 gedood door Nederlandse soldaten. Zo schoot op 13 december 2007 een Nederlandse Apachehelikopter op verzoek van Australische soldaten op een huis. Een raket raakte door een vergissing echter de verkeerde woning. Drie volwassenen en een kind werden gedood.

Natuurlijk gebeurde dit niet bewust. Helaas komen in elke oorlog nu eenmaal onschuldige burgers om.

Of een militair nu uit Nederland, Canada, Australië, Polen, Amerika, Engeland, Frankrijk of Israël komt, allemaal maken zij helaas weleens een fout. Met soms zeer verdrietige gevolgen.

Op 12 juli 2014 begon de derde oorlog in acht jaar tijd tussen Israël en de radicaalislamitische terreurorganisatie Hamas. De oorzaak van deze oorlog was dezelfde als de voorgaande: de voortdurende zinloze raketbeschietingen vanuit de Gazastrook op Israëlische dorpjes en steden. Tussen 1 mei 2014 en 12 juli 2014 werden er meer dan 200 raketten vanuit Gaza afgevuurd op Israëlische supermarkten, kindercrèches en boerderijen. Israël was het zat, zoals elk land ter wereld de ontregeling van het dagelijks leven door raketbeschietingen zat zou zijn.

De eerste Israëlische legereenheid die de Gazastrook inviel was de Golani-eenheid, geleid door de niet-Joodse Arabischsprekende militair Rasan Alian. Het optreden van de Golani-eenheid en alle eenheden van het Israëlische leger tijdens de Gaza-oorlog in 2014 kan gerust als uniek worden beschouwd. Op tientallen filmpjes op YouTube is te zien dat Israël de Palestijnse burgers van Gaza waarschuwde voor aankomend geweld. Soms werden Palestijnen telefonisch door de Israëliërs gewaarschuwd dat er een raket bij de buren zou inslaan.

De Australische generaal Jim Molan schreef onlangs dan ook in een zeer lijvig onderzoeksrapport dat Israël alles in het werk heeft gesteld om burgerdoden onder de Palestijnen te voorkomen. Het rapport werd onder meer onderschreven door de voormalige hoogste generaal van het Duitse leger Naumann en de voormalige commandant van de Britse troepen in Afghanistan kolonel Kemp.

Ook de hoogste Amerikaanse militair, generaal Martin Dempsey, stelde in november 2014 al dat Israël er alles aan heeft gedaan om burgerdoden te voorkomen.

Dempsey was zelfs zo onder de indruk van de humane Israëlische manier van oorlog voeren dat hij het Israëlische leger heeft gevraagd om Amerikaanse militairen hierin te scholen.

Net als de Nederlandse militairen in Uruzgan maakten Israëlische soldaten echter ook wel degelijk fouten. Daardoor vielen er helaas Palestijnse burgerslachtoffers. Echter nooit heeft een Israëlische soldaat bewust en weloverwogen gericht op Palestijnse burgers geschoten, net zo min als zijn Nederlandse collega’s dat in Uruzgan hebben gedaan. Zou een Israëlische militair dat wel hebben gedaan dan zou hij voor jaren de cel in zijn gegaan. Iets wat de Israëlische soldaat Taysir Hayb in 2005 ondervond. Hij schoot volgens een Israëlische rechtbank te snel en ging voor acht jaar de gevangenis in.

Hamas heeft na de Gaza-oorlog in 2014 geen enkele ‘strijder’ de cel in gegooid. Ondanks dat de ‘soldaten’ van deze terreurorganisatie allerlei oorlogsmisdaden pleegden: kinderen werden als menselijk schild gebruikt, wapens opslagen onder Palestijnse ziekenhuizen en VN-scholen, en meer dan 4500 raketten afgevuurd op Israëlische burgerdoelen.

Vorige week kwam er een rapport uit van de VN-mensenrechtenraad over deze laatste oorlog tussen Hamas en Israël (RD 23-6). Deze mensenrechtenraad wordt gedomineerd door (islamitische) dictaturen als Saudi-Arabië. Een kritisch rapport over de veel grotere aantallen doden en het grove geweld door Rusland in Oekraïne of Saudi-Arabië in Jemen is daarom bijvoorbeeld niet te verwachten.

Dat er wel een rapport verschijnt dat bol staat van kritiek op Israël laat zien hoe ongelofelijk hypocriet de (meestal linkse) ‘mensenrechtenvoorvechters’ zijn. Want het was Hamas die deze oorlog begon, niet Israël. Hamas is een organisatie die streeft naar uitroeiing van de Joden als islamitische plicht, zoals vastgelegd in het Hamas Handvest.

Het is dus in principe Hamas die verantwoordelijk is voor de Palestijnse en Israëlische burgerslachtoffers die in de zomer van 2014 vielen.

Toch blijven linkse organisaties, samen met islamitische groeperingen, naar Israël wijzen. Het laat zien dat zij totaal niet geïnteresseerd zijn in een beter leven voor de Palestijnen. Iets wat bereikbaar zou zijn zonder Hamasregering.

Zij zijn enkel geïnteresseerd in het veroordelen van Israël, dat volgens hen het allergrootste kwaad op aarde belichaamt.

Hierdoor kunnen radicale moslims min of meer ongestoord hun gang gaan.

Het wordt daarom tijd dat links Europa, niet in de laatste plaats voor de Palestijnen zelf, wakker wordt en het echte gevaar onder ogen gaat zien.

Het echte gevaar is niet het democratische Israël, maar zijn de radicaalislamitische aanhangers van bijvoorbeeld Hamas en IS.

terrorism wins

Gerelateerd

 

Eén reactie op “Linkse afkeer tegen Israël onbegrijpelijk

  1. […] Lees verder>>> (h/t Martien Pennings) […]

-- Reacties gesloten.