• Dinsdag, 24 Oktober 2017
  • 3 Heshvan, 5778

Likoed Nederland

Rellen op de Tempelberg

Zondag, Juli 26, 2015 / Last Modified: Donderdag, Juli 30, 2015

Joods.nl, 26 juli 2015.

Op de Tempelberg in Jeruzalem zijn vandaag grote rellen geweest, nadat Palestijnse jongeren met bakstenen begonnen te gooien en vuurwerk af te schieten op de politie.

De moslimextremisten hadden zich zaterdagnacht al opgehouden in de Al Aqsa moskee en hadden zich goed voorbereid op de confrontatie met de politie. De moskee was van binnenuit gebarricadeerd.

Vandaag is het Tisja Beav, de traditionele rouwdag van het Jodendom waarin religieuze Joden de verwoesting van zowel de Eerste als de Tweede Tempel herdenken, respectievelijk in 568 vóór en 70 ná de gewone jaartelling. Tienduizenden joden hebben daarom de Tempelberg bezocht, waar ook de Al-Aqsa moskee is gevestigd.

Met regelmaat wordt het heiligdom in de hoofdstad van Israël geterroriseerd door Palestijnen.
Op het filmpje is te zien hoe de rellen eraan toe gaan en hoe de Israëlische politie de orde handhaaft door de Al Aqsa moskee te bestormen.

Het komt zelden voor dat de politie de al-Aqsa moskee binnengaat. Een onbekend aantal agenten is gewond geraakt.

Toevoeging Likoed Nederland:
De politie trad op omdat er in de moskee voorraden brandbommen waren aangelegd, om naar beneden te gooien op biddende Joden bij de Klaagmuur.

Al eerder hebben wij ons verbaasd wat moslims allemaal bepaald niet echt heilige daden doen op de wat zij hun derde heiligste plaats noemen, zoals het rellen van vandaag en al vaker (bijvoorbeeld hier), maar ook het voetballen en het optredens van een clown de afgelopen ramadan (zie foto).

Het is de allerheiligste plaats voor Joden, en die gooien niet met brandbommen op zo een gewijde plek.

Je zou bijna gaan geloven dat zij de plaats alleen maar heilig noemen omdat zij die de Joden niet gunnen.

 

clown

 

-- Reacties gesloten.