• Woensdag, 23 Mei 2018
  • 9 Sivan, 5778

Likoed Nederland

Palestijnen: Joodse tempels zijn verzinsels

Maandag, Augustus 24, 2015 / Last Modified: Woensdag, Augustus 26, 2015

Uitzendingen van de officiële Palestijnse televisie, 14 maart en 8 mei 2015.

Voor ons is het kinderlijke en naïeve fantasiewereld: het ontkennen van de Joodse geschiedenis van Israël.
Want de bewijzen (geschiedkundig, archeologisch enz.) zijn uiteraard overweldigend.

Maar omdat de Palestijnen weten dat ‘het Palestijnse volk’ slechts vijftig jaar geleden bedacht is, hebben zij blijkbaar dit soort onzinnige leugens nodig om nog een beetje overeind te blijven.

Met een Palestijnse regering die in zo een fantasiewereld leeft – en de eigen bevolking daarin wil laten geloven en ermee ophitst – van waanzinnige ontkenning van de Joodse geschiedenis is een serieus gesprek uiteraard nauwelijks mogelijk.

indigenous

De vertalingen van de televisie-uitzendingen:

Commentator op de officiële Palestijnse televisie, 8 mei 2015:

 “De Joden veroverden dit samen met Jeruzalem.

Vanaf dat moment zijn er plannen om dit te verjoodsen en de Arabische en islamitische resten te vernietigen, door opgravingen en diefstal van antiquiteiten.

Ook werden joodse namen verzonnen, zoals de ‘Stad van David.’

Dit is Silwan. Door deze kwaadaardige projecten streeft de Israëlische naar het herstel van het vermeende Koninkrijk van David herstellen en de herbouw van zijn paleis.

Dat is om haar kwaadaardige doel te bereiken: volledige controle over de Al-Aqsa Moskee en de bouw van de vermeende tempel in haar plaats.”

Televisie rapportage ‘De Citadel van David, grote vastberadenheid en trots tegen de Israëlische geschiedvervalsing”. Commentator op de officiële Palestijnse televisie, 14 maart:

“De citadel [van David] viel handen van de bezetting in 1967 en daarop begonnen uitgebreide opgravingen, waarbij een deel werd vernietigd samen met een aantal oude islamitische relikwieën.

In 1980 veranderde de bezetting dit in een verjoodsend museum genaamd het ‘David Citadel Museum’, dat het verhaal van de vermeende tempel vertelt.

Het toont het verhaal van de Talmoed, overblijfselen van muren – waarvan beweerd wordt dat die uit de tijd van de Tempel zijn: schilderijen, presentaties, modellen, tekeningen en geavanceerde audio-systemen.

Die vertellen allemaal een denkbeeldige Hebreeuwse geschiedenis, vooral de Talmoedische informatie over de vermeende tempels – de eerste en de tweede.”

 

-- Reacties gesloten.