• Zaterdag, 21 Oktober 2017
  • 1 Heshvan, 5778

Likoed Nederland

Veel raketten komen neer in Gaza

Zondag, Augustus 23, 2015 / Last Modified: Maandag, November 23, 2015

Artikel in het kader van ‘ongehoord Palestijns nieuws’. Elder of Ziyon, vertaling Joost Majoor.

rocket fun

Op 12 augustus verzond het Gaza NGO Veiligheidskantoor per SMS het volgende bericht:

“Vannacht vuurden Palestijnen twee raketten af naar de Groene Lijn [de grens met Israël]; beide vielen te vroeg neer en landden in Palestijns gebied.”

Hun laatste tweewekelijkse rapport vermeldde:

“Tijdens de verslagperiode zag Gaza een substantiële stijging van het aantal raketten. Van de afgeschoten twaalf raketten tussen 30 juli en 3 augustus werden zes gelanceerd vanuit Noord-Gaza, vijf anderen van midden-Gaza en een laatste werd vanuit Rafah afgeschoten.

Van het totale aantal lanceringen landden tien raketten voortijdig, één raket explodeerde op de lanceerplaats en een kwam neer aan de Israëlische kant van de Groene Lijn.”

Terreurgroepen in Gaza schieten nog steeds raketten.

U hoorde dat echter niet, omdat elf van de twaalf pogingen om Israël met raketten te bestoken, erin eindigden dat die raketten al in Gaza explodeerden.

(Soms veroorzaken zij trouwens wel Palestijnse doden, maar ook dan krijgt u dat niet te horen.)

Er werden geen gewonden gerapporteerd, waarschijnlijk dankzij de bufferzone die Israël hanteert. Maar in het verleden zagen wij dat talloze raketten die doden en gewonden veroorzaakten in Gaza. Op een enkele uitzondering rapporteerde geen verslaggever ook maar een enkele gewonde of dode door de honderden Hamasraketten die vorig jaar in Gaza neerkomen.

Toch wordt de schuld van die doden bij Israël gelegd.

-- Reacties gesloten.