• Woensdag, 20 September 2017
  • 29 Elul, 5777

Likoed Nederland

Abbas liegt krankzinnig

Zondag, Oktober 18, 2015 / Last Modified: Donderdag, Juli 21, 2016

De Palestijnse president Abbas op de officiële Palestijnse televisie, 14 oktober 2015. Tekst gedeeltelijk ontleend aan Israel Today, 18 oktober 2015.

De Palestijnse president is een aartsleugenaar, is op deze site al eerder aangetoond.
Maar hij heeft zichzelf nu weer overtroffen in deze televisietoespraak, met vier nieuwe krankzinnige leugens.

De Palestijnse president is volledig verantwoordelijk voor de huidige geweldsgolf, door terreur en racisme aan te moedigen en de Oslo-vredesakkoorden op te zeggen tijdens zijn recente toespraak tot de Verenigde Naties.

De 80-jarige trachtte niet de verhitte gemoederen te kalmeren. In plaats stelde hij dat Israël probeert de status quo op de Tempelberg te veranderen (leugen 1). Bovendien verweet hij de Israëliërs onschuldige Palestijnse tieners te executeren – leugen 2 en 3: de betreffende tiener was bepaald niet onschuldig en raakte slechts lichtgewond.

“De Israëlische aanval op ons volk, ons land en onze heilige plaatsen bedreigt de vrede en de stabiliteit” en waarschuwde dat de huidige escalatie tot een heilige oorlog kan leiden die “alleen maar as achterlaat”.

Met geen enkel woord veroordeelde Abbas de aanslagen op Israëli’s van de afgelopen dagen. Dit onderwerp liet hij volledig buiten beschouwing. In plaats daarvan sprak hij in zijn rede over de Al-Aqsa moskee: “Wij zij duidelijk geweest. Wij zullen een verandering in de status quo niet accepteren. Wij tolereren geen aantasting van haar heiligheid of haar karakter.”

Abbas benadrukte dat de Palestijnen niet iedere “Israëlische agressie tegen het Palestijnse volk, hun heiligdommen, hun huizen en de executie van kinderen zoals Achmed Mansara zullen accepteren.”
Deze tiener was samen met zijn neefje in Pisgat Ze’ev als messenstekers onderweg (zie beelden van hun aanslag hieronder, een 13-jarig Israëlisch slachtoffertje ligt nog steeds aan de beademing) en werd door Israëlische veiligheidsmensen neergeschoten.

Abbas voegde toe dat het “ons recht is om door te gaan met onze vreedzame strijd, teneinde onze onafhankelijkheid te bereiken. De overwinning zal komen.” – leugen 4, Abbas heeft zelf herhaaldelijk tot geweld opgeroepen. Net als andere Palestijnse leiders. Ook zijn televisiezender zet aan tot geweld.

Israëls premier Benjamin Netanyahu noemde Abbas’ rede ‘leugen en hetze’:

“De 13-jarige Achmed Mansara is niet dood, maar wordt in een ziekenhuis in Jeruzalem behandeld, hoewel hij een Joods kind had gestoken dat op de fiets onderweg was.”

Netanyahu zei in antwoord op een journalist die vroeg of er geen reden was voor de moorden:

“Er is nooit een rechtvaardiging voor moord.
Wat zou u zeggen als we zeiden: oké die is er, dus als Joden worden vermoord, zoals nu, dat Israëli’s massaal zouden aanvallen met steekpartijen en aanvallen. Zou ik dat dan goedkeuren? Zou ik het opperen? Natuurlijk niet. Ik zou zeggen dat het schandalig is.

Niets rechtvaardigt de systematische en weloverwogen slachting van onschuldigen – het bedreigen of verminken of vermoorden van onschuldige mensen.
Niets rechtvaardigt dat. Ik denk er niet over dat te rechtvaardigen.
Het is tijd dat president Abbas niet alleen stopt met het te rechtvaardigen, maar ook stopt met het oproepen tot dit geweld.

Ik zou graag nog meer onzin die ik heb gehoord doorprikken.

Deze golf van aanslagen is niet het gevolg van een gebrek aan politieke toekomst. Wij  lijden al 95 jaar onder terroristische aanslagen: 1920, 1921, 1936-1939, de fedayeen aanvallen, de Intifada aanvallen.

Het hoogtepunt was tijdens het begin van het Oslo-vredesproces. En mensen zeiden dat doen de vijanden van de vrede, dus de verklaring voor de terroristische golven zou het begin van vrede zijn.

Nu zegt men: er zijn terreur aanslagen omdat er geen vrede is. Dit is evenmin waar.

Zij vallen ons niet aan niet omdat ze vrede willen of juist geen vrede willen. Het is omdat zij ons hier niet willen.

Als ze daardoor gefrustreerdverzeker ik u dat die frustratie zal blijven – want wij zullen hier blijven.”

Fatah facebook temple mountDe officiele Facebook pagina van Fatah – de partij van president Abbas – roept op om Joden van de Tempelberg te trappen.

 

 

Eerdere waanzinnige leugens van Abbas

-- Reacties gesloten.