• Woensdag, 20 September 2017
  • 29 Elul, 5777

Likoed Nederland

De verantwoordelijke Palestijnse leiders

Woensdag, Oktober 14, 2015 / Last Modified: Zondag, Oktober 18, 2015

Door de Palestijnse schrijver Bassim Tawil. Vertaling: Evelien van Dis voor Christenen voor Israël, 14 oktober 2015.

Mosque temple mount 2015Palestijnen hebben stenen in hun ‘heilige’ moskee op de Tempelberg neergelegd om daarmee te kunnen rellen.

Onze leiders die deze tieners erop uit sturen om stenen en vuurwerkbommen naar Joden te gooien, dragen hiervoor de volle verantwoordelijkheid.

Zelf zitten ze in luxueuze kantoren en villa’s in Ramallah en wrijven zich met diepe voldoening in de handen. Het is zonneklaar dat onze leiders weer opnieuw een nieuwe catastrofe over ons afroepen.

Wij verontreinigen onze moskeeën met onze eigen handen en voeten, en dan beschuldigen we de Joden ervan dat zíj onze heilige plaatsen ontheiligen. Als iemand heilige islamitische plaatsen verontreinigt, dan zijn het degenen die springstoffen, stenen en vuurwerkbommen de Al-Aqsa moskee binnen brengen.

De Joden die de Tempelberg bezoeken, brengen geen stenen, bommen of knuppels met zich mee.
Het zijn jonge moslimmannen die onze heilige plaatsen met hun “vuile voeten” verontreinigen.

Deze leiders, ook Abbas zelf, willen hun eigen kinderen en kleinkinderen niet op pad sturen om deel te nemen aan de ‘strijd van het volk’. Ze dragen echter de volle verantwoordelijkheid voor het sturen van andermans kinderen om stenen en vuurwerkbommen naar Joden te gooien.

Terwijl ze in hun luxueuze kantoren en villa’s in Ramallah zitten, eisen ze dat Israël verantwoordelijk gehouden wordt voor het met harde hand optreden tegen de ‘onschuldige Palestijnen’. Hun belangrijkste doel is om Israël in verlegenheid te brengen en het af te schilderen als een staat die harde maatregelen neemt tegen Palestijnse tieners. De enige fout van deze tieners is dat ze deelnemen aan een ‘volksverzet’.

Deze jongeren gaan niet de straat op om tegen de ‘bezetting’ te vechten. Hun doel is om Joden te doden of hen zwaar lichamelijk letsel toe te brengen. Wanneer iemand een vuurwerkbom naar een huis of een auto gooit, is zijn bedoeling om burgers levend te laten verbranden.

Het is alsof onze leiders zeggen dat het gooien van stenen en vuurwerkbommen naar Joden in hun auto’s en huizen een basisrecht is van Palestijnen. Onze leiders geloven dat Israël niet het recht heeft zichzelf te verdedigen tegen hen die Joden in brand willen steken terwijl ze in hun auto’s rijden of in hun huizen liggen te slapen.

Terwijl Hamas en Islamitische Jihad ermee doorgaan onze tieners in de Gazastrook uit te buiten door hen te trainen hoe ze jihad tegen Joden en ‘ongelovigen’ moeten voeren, begaan onze leiders op de Westoever eenzelfde misdaad tegen Palestijnse jongeren.

Het leiderschap van de Palestijnse Autoriteit met Mahmoud Abbas aan het hoofd, heeft onze tieners aangemoedigd mee te doen aan het zogenaamde ‘verzet van het volk’ tegen Israël.

En hij noemt zichzelf nota bene de president van de ‘staat Palestina’. Nogmaals, deze leiders sturen niet hun eigen kinderen en kleinkinderen op pad, maar als gewoonlijk mogen kinderen van anderen het ‘vuile werk’ op straat opknappen.

De ‘strijd van het volk’ waar het PA-leiderschap toe aanspoort in deze dagen, is allesbehalve vredelievend. Bij sommige gelegenheden is deze strijd zelfs dodelijk. Kort geleden werd bijvoorbeeld Alexander Levlovich gedood toen hij de macht over het stuur verloor in Jeruzalem. Onderzoek heeft aangetoond dat tenminste vier Arabische jongeren stenen naar zijn auto hadden gegooid, waarna Levlovich tegen een boom reed.

Tijdens de afgelopen maanden zijn honderden Palestijnse jongeren uit Jeruzalem gearresteerd vanwege het gooien van stenen en vuurwerkbommen naar Israëlische auto’s. Deze jongeren hebben verschillende verklaringen afgelegd waarom ze betrokken wilden zijn bij de ‘strijd van het volk’ tegen Israël.

De meesten zeiden dat zij wilden protesteren tegen het bezoek van Joden aan de tempelberg – een daad die onze leiders aanduidden met “een verontreiniging van islamitische heilige plaatsen”.

Mahmoud Abbas, die helemaal geen vrome moslim is, beschuldigde de Joden recent ervan met hun “vuile voeten” de Al-Aqsamoskee te hebben ontheiligd.

Abbas en andere oudgediende figuren binnen het Palestijnse leiderschap hebben ook dagelijkse bedreigingen geuit tegen Israël als antwoord op de vredelievende bezoeken van Joden aan de tempelberg. Een van hen, Mahmoud Habbash, ging zelfs zover door aan te kondigen dat Joods bezoek aan de tempelberg een derde wereldoorlog zou ontketenen.

Het is dit soort ophitsing dat onze jongeren ertoe aanzet stenen en vuurwerkbommen naar Joden te gooien.

Nogmaals, deze jongeren gaan niet de straat op om tegen de ‘bezetting’ te vechten maar om Joden te doden of zwaar lichamelijk letsel toe te brengen. Het is op geen enkele andere manier te verklaren waarom Palestijnse tieners tientallen vuurwerkbommen naar Joodse huizen in de Oude Stad hebben gegooid; het is om Joden levend te laten verbranden.

Nadat onze leiders onze jeugd hebben aangezet tot het gebruiken van geweld tegen Joden, zijn onze hypocriete leiders er als de kippen bij om de nieuwe Israëlische maatregels tegen stenengooiers te veroordelen.

Een van de meest spraakmakende hypocriete leiders is Saeb Erekat, de oudgediende onderhandelaar die pas geleden verkozen werd tot secretaris-generaal van de PLO.

Erekat heeft nog nooit zijn zoons en dochters erop uitgestuurd om stenen naar Joden te gooien. Vorige week werden zijn woorden aangehaald: hij veroordeelde Israël dat nieuwe maatregels heeft ingesteld tegen stenengooiers. Hij beschreef deze maatregels als “onmenselijk” en onderdeel van Israëls “opruiing” tegen Palestijnen.

Noch Erekat, noch zijn baas Mahmoud Abbas, heeft het geweld tegen Joden aan de kaak gesteld. De enige keer dat zij veroordelingen uitspreken, is wanneer Israël tieners arresteert die met stenen en vuurwerkbommen in de weer zijn.

Onze leiders zijn van mening dat Israël zich niet mag verdedigen tegen aanvallende Palestijnse jongeren, die de schuldigen zijn.

Tijdens de laatste paar maanden hebben tientallen Palestijns jongeren de Al-Aqsamoskee gebruikt als een uitvalsbasis om op de tempelberg Joodse bezoekers en politiemannen aan te vallen. Het zijn de jonge moslims die de heilige plaatsen op de tempelberg ontheiligen met hun ‘vuile voeten’.

Dergelijke verslagen tonen aan dat moslims geen respect hebben voor hun religieuze plaatsen. De beelden van gemaskerde jongeren die stenen verzamelen binnen in de moskee laten ook hun werkelijke bedoelingen zien; en dat terwijl geen enkele Joodse bezoeker de moskee zou willen binnengaan.

Wij liegen wanneer wij de Joden beschuldigen van het ontheiligen van islamitische heilige plaatsen.

Wij spreiden een hoge mate van hypocrisie en onvoorzichtigheid ten toon. We beramen plannen en beginnen met gewelddadigheid op de tempelberg en op andere plaatsen. En dan klagen we direct tegen de wereld dat Israël onze jongeren ‘zomaar’ arresteert …

Het is duidelijk dat onze leiders opnieuw een catastrofe over ons brengen.
Zij willen dat onze kinderen pijn lijden of gedood worden zodat zij naar de VN kunnen gaan en klagen dat Israël ‘buitensporig machtsvertoon’ hanteert tegen de Palestijnen.

 

Hieronder beelden van twee recente Palestijnse terreuraanslagen:

-- Reacties gesloten.