• Vrijdag, 22 September 2017
  • 2 Tishri, 5778

Likoed Nederland

Hoe kan iemand nog geschokt zijn?

Zondag, November 29, 2015 / Last Modified: Maandag, November 30, 2015

Door Judith Bergman, advocaat en politiek analist. Vertaling: W.J. Jongman en H. Sleijster, november 2015.

Paris next 1Israël heeft al een jaar geleden geprobeerd Frankrijk te waarschuwen.

Een van de meest verrassende aspecten van de terreuraanslagen van afgelopen vrijdagavond in Parijs is, hoe “diep geschokt” de leden van de Europese politieke establishment lijken te zijn.

Angela Merkel, David Cameron en de Paus spraken reeds hun medeleven uit – en hun “diepe geschoktheid” – in deze goed gecoördineerde, stadsbrede terreuraanslagen op zes verschillende plaatsen in Parijs.

Hoewel het letterlijk de afgelopen vijftien jaar in bloed op de muur van het Westen geschreven werd, met name Europa, is het nog steeds verrast, elke keer weer, als een nieuwe terroristische aanslag plaatsvindt, alsof het de eerste is.

Na 9/11 in de Verenigde Staten; en na de trein-bomaanslagen in 2004 in Madrid met bijna 200 doden en 2000 gewonden; en de aanslagen van 2005 op de Londense metro waarbij 56 mensen werden gedood en 700 gewond, laten de wereldleiders geen denkbaar excuus liggen om geschokt en verrast te reageren op het massale terrorisme dat zich middenin de westerse hoofdsteden afspeelt.

Nog onlangs, een maand geleden, zei Andrew Parker, directeur-generaal van de Britse MI-5, dat de terreurdreiging in het Verenigd Koninkrijk al meer dan drie decennia op het hoogste niveau stond en “groeide”. De Britse politie en inlichtingendiensten hebben in het afgelopen jaar alleen al ingegrepen bij het verijdelen van zes terroristische complotten:

“Dat is het hoogste aantal dat ik me kan herinneren in mijn 32-jarige carrière, zeker het hoogste aantal sinds 9/11. Het is een dreiging die blijft groeien, vooral als gevolg van de situatie in Syrië, en het beïnvloed onze veiligheid.”

In plaats van in Groot-Brittannië gebeurden deze aanvallen in Frankrijk. Ze kunnen ook gebeuren in Duitsland, waar de politie de arrestatie bekendmaakte van een man waarvan zij geloven dat hij verbindingen heeft met de aanslagen in Parijs. Onlangs heeft de krant Welt Am Sonntag waarschuwingen van de inlichtingendienst aangehaald dat “de integratie van honderdduizenden illegale migranten in Duitsland niet meer mogelijk is in het licht van het aantal reeds bestaande parallelle samenlevingen.”

“Parallelle samenlevingen” verwijst naar islamitische gemeenschappen die weinig of geen contact hebben met de rest van de samenleving in het gastland. Volgens een inlichtingendocument verkregen door Welt am Sonntag:

“Wij importeren islamitisch extremisme, Arabisch antisemitisme, nationale en etnische conflicten van andere volkeren, evenals een ander begrip van de samenleving en de wetten.

De Duitse veiligheidsdiensten zijn … niet in de positie zijn om deze geïmporteerde veiligheidsproblemen, en daarmee de reacties als gevolg daarvan, voor de bevolking van Duitsland op te lossen.”

Al in februari werd in verschillende Europese kranten gemeld, waaronder de Britse Daily Telegraph, dat ISIS Europa bedreigde met een instroom van 500.000 immigranten, die onder hen verborgen ISIS-agenten zou omvatten, om chaos op het continent te veroorzaken.

Verbazingwekkend genoeg hebben de Europese leiders echter toegestaan dat de huidige golf van migranten hun landen ging overspoelen. Veel van deze migranten verbergen zich, vaak ondergedoken in de buitenwijken van deze “parallelle samenlevingen” waar de Europese autoriteiten niet in staat zijn met hun verblijfplaats rekening te houden.

In september vertelde een Syrische ISIS-smokkelaar aan de Britse krant The Express, dat meer dan 4000 geheime ISIS-schutters de Westerse landen waren binnengesmokkeld, en “klaar” staan in de hele Europese Unie. Hij zei ook dat de undercover infiltratie het begin was van een groter plan voor het uitvoeren van aanslagen in het Westen, naar verluidt als vergelding voor de door de VS geleide coalitie met hun luchtaanvallen tegen ISIS.

In september schatte de Libanese minister van Onderwijs, Elias Bou Saab, dat er duizenden ISIS-“radicalen” zitten onder de 1,1 miljoen Syriërs die momenteel in de vluchtelingenkampen zitten. Hij voorspelde dat een op de 50 migranten lid is van de terreurorganisatie.

Hoewel de minister op dat moment toegaf dat hij geen vaste informatie had over de infiltratie van vluchtelingen, zei hij: “Mijn onderbuikgevoel is dat ISIS een operatie voorbereidt om naar Europa en andere plaatsen te gaan.”

De terreuraanslagen in Parijs zijn een direct en betreurenswaardig gevolg van politieke lafheid en traagheid. Politici zijn niet in staat of niet bereid om de problemen bij hun rechtmatige naam te noemen. De politici schuwen het om bezig te zijn met de enorme veiligheids- en sociale problemen die de islamitische immigratie naar Europa en het Westen heeft veroorzaakt en blijft veroorzaken.

Bij het zien van het islamitische terrorisme dat het Westen al meer dan een decennium lang heeft ondervonden, heeft de huidige generatie van de Europese politieke leiders een onverantwoordelijkheid en gebrek aan leiderschap tentoongesteld, dat bijna kinderlijk is ten opzichte van de ongecontroleerde immigratie van moslims naar het Europa met zijn vrije open grenzen.

De vraag is of de terreuraanslagen in Parijs uiteindelijk nog zullen neerkomen op een ‘wake-up call’ voor het politieke establishment van het Westen.

 

paris next 2Israël heeft al een jaar geleden geprobeerd Frankrijk te waarschuwen.

 

-- Reacties gesloten.