• Dinsdag, 26 September 2017
  • 6 Tishri, 5778

Likoed Nederland

Neo-nazi spreekt op ‘herdenking’ Jodenvervolging Amsterdam

Woensdag, November 4, 2015 / Last Modified: Zondag, November 8, 2015

Artikel van Likoed Nederland in het kader van ‘ongehoord’ nieuws, 4 november 2015.

KristallnachtTijdens de Kristallnacht werden 400 Joden vermoord, 1000 synagogen en 7500 Joodse bedrijven verbrand.

Al jaren voert Likoed Nederland actie tegen de alternatieve Kristallnacht ‘herdenking’ van een verzameling extreem-linkse en islamitische organisaties.
Die gebruiken het als vehikel gebruiken om aandacht te vragen voor de positie van moslims.

Dit in tegenstelling tot de officiële herdenking van de Kristallnacht door de Joodse gemeenschap, die wel de slachtoffers van de Kristallnacht en de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog herdenkt.

Vorig jaar kon onze actie nog net voorkomen dat de protestantse kerken hun medewerking verleenden aan de alternatieve, pseudo herdenking.

De organisatie daarvan laat dit jaar alle maskers van Israël-haat en Jodenhaat vallen, door de Arabisch-Israëlische neo-nazi Haneen Zoabi als spreekster (met subsidie) naar Nederland te halen.

Zij is voor vrije goederen (lees: wapens) doorgang naar Hamas, wil een boycot van de Joodse staat, wil sommige plekken in Israël zoals de Tempelberg ‘verboden voor Joden’ maken en roept op tot een ‘intifada’.
Ook vindt ze dat de Hamas cel die vorig jaar drie Israelische kinderen kidnapte en vermoordde “geen terroristen” waren. Ze praatte die daad goed en vond die “nuttig”.

U leest het echt goed, het vermoorden van de nabestaanden van de Kristallnacht noemt zij nuttig.

De alternatieve Kristallnacht ‘herdenking’ wordt op deze maner veranderd, van een herdenking van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog in een viering daarvan.

Inmiddels is de politiek een beetje wakker geworden en zal de politie monitoren dat zij geen geweldsoproepen zal doen of haat zal zaaien tegen Joden.

Maar dat het zo ver heeft moeten komen! Een herdenking die gecontroleerd moet worden op haatzaaien tegen de groep die ‘herdacht’ wordt.

Je kunt toch geen ‘herdenking’ toestaan die een vrouw laat spreken die achter het vermoorden voor onschuldige Joodse kinderen staat?

En dat bij het monument voor het Joodse verzet!

Teken hier de petitie hiertegen of kom naar de tegendemonstratie.

 

Joods verzetHet monument voor het Joodse verzet dat geschoffeerd gaat worden.

 

 

Lees meer bij Het Parool, Keesje Maduraatje en Carel Brendel:

-- Reacties gesloten.