• Zaterdag, 23 September 2017
  • 3 Tishri, 5778

Likoed Nederland

Parijs moet de gedeelde hoofdstad worden

Maandag, November 23, 2015 / Last Modified: Donderdag, November 26, 2015

Satire door Edgar Davidson. Vertaling en bewerking: Likoed Nederland, november 2015.

paris attacks

De Israëlische regering heeft de volgende verklaring uitgebracht naar aanleiding van het geweld in Parijs, die het leven hebben gekost van minstens acht islamitische militanten in Parijs en enkele Franse kolonisten:

“Wij veroordelen krachtig de voortdurende geweldscyclus in Frankrijk en roepen beide partijen op terughoudendheid te betrachten.

Hoewel wij geloven dat Frankrijk bestaansrecht heeft, kan onze steun daaraan niet meer worden gegarandeerd, als de Fransen voortgaan met hun disproportionele reacties en onderdrukking van zijn islamitische burgers.

Wij kunnen niet werkeloos toekijken als de Franse veiligheidsdiensten aanvallen doen tegen de islamitische minderheid zoals in het theater in Parijs. De brute moord op moslims in deze aanvallen wakkert islamitische haatgevoelens aan over de hele wereld – vooral omdat slechts één Franse politieagent werd gedood.

Israël veroordeelt dat buitengewoon disproportionele geweld na de incidenten. Wij noemen daarbij ook de aanval op een woning waarbij 5.000 kogels werden afgevuurd – zonder dat de daar aanwezige drie moslims een eerlijk proces hadden gehad.

Ook de massale bombardementen op de vreedzame burgers van Raqqa zijn onverantwoordelijk en hebben de schijn van een onaanvaardbare collectieve bestraffing.

Zoiets kan de gevoelens van onvrede en woede onder moslims slechts aanwakkeren. Juist nu moeten er vertrouwen wekkende maatregelen genomen worden voor IS.

De Franse regering moet begrijpen dat er geen militaire oplossing is voor dit conflict.

Israël zal ook haar besluit heroverwegen om geen sancties tegen Frankrijk op te leggen, indien de Franse regering niet onmiddellijk alle islamitische gevangenen vrij laten als een gebaar voor de vrede.

Zij moet zich onmiddellijk houden aan de VN-resolutie die wij vorige week hebben voorgesteld, om alle niet-moslims te evacueren uit de islamitische wijken van het door de Franse bezettingsmacht gecontroleerde islamitische Parijs en om die wijken over te dragen aan de gekozen vertegenwoordigers van de gematigde vleugel van IS, zodat het een gedeelde hoofdstad kan zijn waarin twee volken vreedzaam kunnen leven.”

 

shared capital

-- Reacties gesloten.