• Woensdag, 20 September 2017
  • 29 Elul, 5777

Likoed Nederland

Abbas: Dit is een vreedzame opstand!

Donderdag, Januari 7, 2016 / Last Modified: Dinsdag, Januari 12, 2016

Israel Today,

In een officiële stellingname heeft de Palestijnse leider Mahmoud Abbas verklaard, waarom hij geen enkele van de meer dan 200 aanslagen veroordeelt, waarbij inmiddels 28 Israëli’s zijn gedood en 282 verwond door Palestijnen.

Abbas zei op 16 november voor de Palestijnse televisie (zie video):

“Niemand heeft tot deze onrust in het land opgeroepen, niemand heeft erom gevraagd. Het komt uit het diepste van het hart van jongelui.

[De zoveelste leugen van Abbas, zie bijvoorbeeld hier hoe hij zelf tot geweld opriep.]

Wij hebben iedereen gezegd dat we een vreedzame en populaire opstand hebben, en zo ziet onze opstand eruit.

En niet alleen dat, de agressie komt van Israëlische zijde, zij schieten op onze kinderen.”

Juist op dergelijke uitspraken doelen Israëls regeringsleider Benjamin Netanyahu en andere Israëlische politici, wanneer ze het over de hetze van de kant van de Palestijnse Autoriteit hebben. Het zijn deze Palestijnse leiders, die in het buitenland als pragmatische ‘vredes’partners worden voorgesteld.

Commentaar van Nan Jacques Zilberdi, die de Palestijnse media oplettend volgt:

“Wat Abbas op de televisie zijn volk meedeelde, wordt zo opgevat alsof het doden van jonge Israëli’s en het doden van ouders in hun auto voor de ogen van hun kinderen een vreedzame uiting is.
Israëli’s daarentegen die ter verdediging aanslagplegers – of het nu messentrekkers of schutters zijn – ter plaatse uitschakelen om meer doden en gewonden te voorkomen, worden als agressors veroordeeld.”

De tragedie is dat dit in de buitenlandse media zo wordt gelezen, want in de berichtgeving wordt vaak geen verschil gemaakt tussen de Israëlische en de Palestijnse doden.

28 victims


Uiteraard leest u meer over hoe Fatah en haar leider Abbas het geweld stimuleert in het zojuist verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 30: Fatah.
150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies.
Het is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likud.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.