• Woensdag, 20 September 2017
  • 29 Elul, 5777

Likoed Nederland

Palestijnen: Een wereld van leugens, misleiding en verzinsels

Donderdag, Februari 18, 2016 / Last Modified: Maandag, Februari 22, 2016

Door Bassam Tawil, Palestijnse mensenrechten activist. Vertaling: Willem Jan Jongman, 18 februari 2016.

peaceful uprisingHelaas blijven de leiders van de Palestijnse Autoriteit (PA) blijven hun kop in het zand steken en liegen tegen iedereen – van hun volk tot aan de internationale gemeenschap toe.

De huidige golf van Palestijns terrorisme gaat maar door, maar onze leiders, vooral de PA-president Mahmoud Abbas, blijven praten over een “vreedzame volksopstand” tegen Israël. Deze golf van Palestijnse steekpartijen, schietpartijen, en met voertuigen rammen is alles behalve “populair” of “vreedzaam” geweest.

President Abbas en zijn top van PLO- en Fatah-leiders moeten ons nog eens uitleggen wat er rustig en populair is aan het neersteken van een 80-jarige dame genaamd Ruti Malka in Rishon Lezion en een 70-jarige Joodse vrouw Jeruzalem.

In plaats van een veroordeling van de terroristische aanslagen die door zijn volk gepleegd worden, blijft Abbas Israël aanvallen vanwege het schieten op de met messen zwaaiende aanvallers, om ze af te stoppen. Hij heeft geen enkele kans gemist om deze valse en lasterlijke beschuldigingen tegen Israël te doen.
Ze omvatten beweringen dat de Israëli’s “standrechtelijke executies” uitvoeren van “onschuldige” Palestijnse mannen en vrouwen. In werkelijkheid waren deze “onschuldige” Palestijnse mannen en vrouwen bezig met “slechts” te proberen om mensen dood te steken.

Bij vergaderingen van de PLO- en Fatah-leiders herhaalde Abbas zijn valse beschuldiging dat Israël “oorlogsmisdaden pleegt” en dat het werkt aan het “veranderen van de status quo” op de Haram al-Sharif of Tempelberg. Hij heeft ook deze beschuldigingen geuit tijdens bijeenkomsten met Westerse leiders en overheidsfunctionarissen in Ramallah en in het buitenland.

In plaats van een beroep te doen op zijn volk om zich te onthouden van het uitvoeren van terreuraanslagen, hebben Abbas en de PLO- en Fatah-leiders “hun waardering geuit voor de heldhaftige standvastigheid” van de Palestijnen, zoals hij zei: “met het verdedigen van hun heilige plaatsen en het nationale project.” De Palestijnse leiders beschouwen de terroristen die de Israëli’s vermoorden en verwonden als “verdedigers” van Al-Aqsa-moskee in Jeruzalem.

Het was Abbas die slechts een paar dagen vóór de uitbarsting van de huidige golf van terrorisme zei, dat de Palestijnen “niet zullen toestaan dat de Joden onze heilige plaatsen zullen besmetten met hun vuile voeten.” Hij verklaarde ook dat “elke druppel bloed die is gemorst in Jeruzalem zuiver bloed is” en dat de terroristen naar het Paradijs zouden gaan.

De terroristen die de straat op gaan voor moord, worden ongetwijfeld geïnspireerd door de woorden van hun president.

Het is dit soort retoriek, officieel gesanctioneerd, dat jonge mannen en vrouwen stimuleert om een mes bij zich te dragen en de eerste Jood die ze zien neer te steken. Abbas ging zelfs zo ver om de terroristen te vertellen dat het hun plicht is om de islamitische heilige plaatsen “te verdedigen”. Hij verzekerde hen dat als ze zouden worden gedood door de Israëlische veiligheidstroepen, ze zullen eindigen in het Paradijs.

Abbas’ aanvuringen van het volk tot moord gebeuren op een moment dat zijn door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde media hun massale campagne afvuurt naar dezelfde mensen om hen te vermoorden, terwijl ze terroristen ophemelen als “martelaren” en “helden”. Tegelijkertijd worden door deze media frauduleuze complottheorieën bevordert, zoals de leugen dat de Israëlische soldaten en politieagenten messen “leggen” naast de lichamen van de terroristen.

Deze week herhaalde de gezant van Abbas bij de VN, Riyad Mansour, de oude-nieuwe bloedleugen dat Israël de organen van dode Palestijnen verzamelt.

Zulke laster, leugens en smaad zijn bedoeld om de Palestijnen nog verder te radicaliseren en hen te drijven tot nog meer nastreven van hun terreuraanslagen tegen Israëli’s. Dergelijke laster is ook gericht op de verspreiding van haat tegen Joden in de hele wereld, dus ook het in gevaar brengen van levens in de VS, Frankrijk, Groot-Brittannië en elders.

Abbas en zijn PA- en Fatah-leiders en hun ambtenaren werken er hard aan niet alleen de Israëli’s te demoniseren en te delegitimeren, maar doen dat zelfs door middel van leugens en bloed-laster, tegen Joden overal.

Abbas weet heel goed dat het terroristen zijn, die hij zelf als ‘lone wolves’ heeft opgezweept tot de moord op Joden om geen andere reden dan dat zij Joden zijn. Toch heeft deze kennis Abbas en de rest van de Palestijnse leiders niet gestopt om de leugens over de aard van deze terreuraanslagen voort te zetten richting de wereld en hun eigen mensen.

In dit verband volgen Abbas en de Palestijnse leiders een beroemd Arabische spreekwoord:

“Hij sloeg me en huilde en kwam toen klagen.”

De Palestijnen die betrokken zijn bij de huidige golf van terrorisme tegen Israëli’s zijn dezelfden die bij de wereld klagen over Israël. En het is geen verrassing dat velen in de internationale gemeenschap zich haasten om het valse verhaal van de Palestijnse leiders te onderschrijven.

In de verdraaide wereld van Abbas is er geen golf van steekpartijen en voertuig-aanvallen tegen Joden. In de verdraaide wereld van Abbas zijn er geen terroristen. Het neersteken van bejaarde joodse vrouwen en een 13-jarige joodse jongen is volgens Abbas onderdeel van een “vreedzaam en gewoon” protest. In de ogen van de Palestijnse leiders zijn de meeste terroristen die zijn aangemoedigd door Palestijnse leiders om Joden te vermoorden “onschuldige slachtoffers”. En de messen naast hen zijn daar met opzet neergelegd door Israëlische politieagenten en soldaten.

Dit is de wereld waarin Abbas en de Palestijnse leiders leven. Het is een wereld van leugens, verzinsels en bedrog, gericht op het demoniseren van Israël en het vermoorden van Joden.

Het uiteindelijke doel is niet alleen om zoveel mogelijk Joden te vermoorden, maar ook om Israël op zijn knieën te dwingen in de hoop dat het zo snel mogelijk zal verdwijnen.

Welkom in de wereld van de Palestijnen, waar we liegen en dan onze eigen leugens geloven.
En vervolgens willen we dat de rest van de wereld ze ook geloven.

 


 

Uiteraard leest u alle 150 meest voorkomende Palestijnse leugens in het recent verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’.

150 Palestijnse fabels

Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies.
Het is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likud.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.